Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dzintars: Budžeta projektu vairs nekoriģēsim

Valdošajā koalīcijā ir vienošanās uz gala lasījumu budžeta projektu vairs nekoriģēt, šorīt LTV Rīta panorāmā sacīja Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars.

"Neuzskatām budžetu ne tuvu par ideālu, bet tas ir labākais, par ko koalīcijas partijas spēja vienoties," piebilda politiķis.

Taujāts, vai tas nozīmē, ka, piemēram, mediķu prasītā pieauguma veselības aprūpes budžetā nebūs, Dzintars izteicās, ka pedagogu atalgojuma pieauguma grafiks, mediķu algas un citi ir tie jautājumi, par kuriem turpināt lemt pēc budžeta pieņemšanas.

Sašķidrinātās dabasgāzes termināļa jautājumā pēc valdības šīs nedēļas lēmuma nesniegt Skultes termināļa potenciālo attīstītāju prasītās garantijas tagad tikšot izvērtēti citi scenāriji, tostarp, tiks vērtēta iespēja valsts kapitālsabiedrībām iesaistīties šādā projektā, taču nekādi lēmumi pieņemti vēl nav.

Runājot par likuma prasībām, kas nosaka, ka Krievijas pilsoņiem, kuri iepriekš bijuši Latvijas pilsoņi vai nepilsoņi un uzturas Latvijā ar pastāvīgās uzturēšanās atļauju, līdz šī gada septembrim jāiesniedz dokumenti, kas apliecina valsts valodas zināšanas, Dzintars turpināja uzstāt, ka no šīs prasības pēc būtības atkāpties nedrīkstot, bet varot tikt meklēti tikai tehniski risinājumi atbildīgo dienestu noslodzes problēmām.

Savukārt aicināts pamatot "Nacionālās apvienības" noraidošo attieksmi pret Stambulas konvencijas ratificēšanu Latvijā, Dzintars paziņoja, ka neticot, ka šis dokuments mazina vardarbību, kā arī atsaucās uz vārdos nenosauktiem konservatīvajiem ekspertiem, kas saskatījuši, ka dokumentā parādoties ideoloģiskas tendences, "bioloģiskais dzimums tiek aizstāts ar sociālo konstruktu", kas esot lietas, kas daļai sabiedrībai ir nepieņemamas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas