Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis
Notiekošais pašvaldībā divkāršojis politisko konkurenci novada vēlēšanās

Dosies glābt Lielvārdes tēlu

Tradīcijām bagātais Lielvārdes novads pēdējos gadus aizvadījis politiskās nesaskaņās, un tajā nomainījušies trīs domes priekšsēdētāji. Taču vēl lielāku kaitējumu pašvaldības tēlam nodarījusi tā dēvētā vekseļa lieta, kas ierobežoja domes iespējas izsniegt galvojumus un ņemt aizdevumus, tādējādi nobremzējot arī novada attīstību. Notiekošo Lielvārdē politiski aktīvi cilvēki raksturoja kā stagnāciju, kas mobilizējusi piedalīties vēlēšanās arī tos politiskos spēkus, kuri iepriekš tajās nestartēja, ceturtdien lasāms laikrakstā Diena.

Bijušais domes priekšsēdētājs Jānis Āboliņš, kurš ievēlēts no Vidzemes partijas, 2015. gada 24. novembrī vienpersoniski bija parakstījis vienošanos par 200 miljonu eiro aizdevumu ar ārzonas kompāniju. Āboliņš zaudēja pašvaldības vadītāja amatu, bet joprojām ir deputāts. Domes priekšsēdis Imants Balodis (Vienotība), kurš nāca viņa vietā, Dienai atzina, ka notikušais ietekmējis pašvaldības darbu. Domes vadībai nācies skaidroties ar tiesībsargājošajām iestādēm un Finanšu ministriju. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs gadu veicis resorisko pārbaudi, bet nekas neesot virzījies uz priekšu. Tikai pēc tikšanās ar Ģenerālprokuratūras vadību beidzot daudzas lietas sakārtojušās, skaidroja Balodis. Prokuratūra nesen Ogres rajona tiesā iesniegusi prasības pieteikumu par to, lai "vekseļa darījums" tiktu atzīts par spēkā neesošu. Tā arī sākusi kriminālprocesu pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm. Kriminālprocess nosūtīts izmeklēšanai Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei, martā ziņoja LETA. "Mēs to putru izstrēbām, taču vislielākais ieguvums ir, ka notikušais saliedēja koalīciju un Vienotība ar Reģionu aliansi tagad ir labi sadarbības partneri. Mēs esam paguvuši sakārtot daudzas lietas," teica Balodis.

Lielvārdē šogad būs jau vismaz seši kandidātu saraksti. Te startēs arī Latvijas Zemnieku savienība (LZS) un Nacionālā apvienība (NA) – tās sarakstā ar pirmo numuru būs bijusī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova. Viņa jau vairākus gadus dzīvo Lielvārdē, bet pēc Ventspilī gūtās pieredzes vēl vairāk sajūtot, cik novads ir atpalicis gan labas pārvaldības ziņā, gan arī infrastruktūras attīstībā. Zemnieku saraksta līdere būs uzņēmēja Santa Ločmele, Dienai pastāstīja LZS nodaļas vadītāja Linda Cīrule, kura pati kandidēs ar otro numuru. Komandā iekļauti arī vairāki uzņēmēji, kuri labprāt nodarbotos ar savu profesionālo darbību, jo viņiem neesot politisku ambīciju. Taču situācija, kādā nonākusi Lielvārde, kļuvusi tik nopietna, ka esot jāiet politikā.

Balodis par savām pozīcijām ir mierīgs. Viņaprāt, pēc plašās koalīcijas izveidošanas esot izdevies ieviest lielāku kārtību. Dome pieņēmusi arī jaunu revidentu, ar to viņš skaidroja daļas darbinieku aiziešanu, jo ne visiem bijušas pa prātam stingrās prasības. Tiesa, bija cilvēki, kas viņa darba stilu Dienai raksturoja kā visai autoritāru. Balodis uz to atbild – tie, kas pašlaik nav pārstāvēti domē, to kritizējot tikai tāpēc, ka neizprotot lietas, vai arī apzināti maldinot, jo "tāds tagad ir laikmets".

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 6. aprīļa, avīzē Diena!

Top komentāri

ir 100 novadi
i
Katram novadam ir sava īpatnēja krāsaina josta, lakaiti, cimdi, prievītes ar indoeiropiešu un Divupes senajiem rakstiem. Ar ko gan Lielvārde īpaša, ka tā nu jāglābj? Varbūt visa valsts jāglābj - no korupcijas un muļķības, piemēram?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas