Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Dombrovskis: visticamāk, Saskaņas centra valdībā nebūs

Visticamāk, ka esošā koalīcija ar Saskaņas centru veidos sadarbību parlamentārā līmenī, nevis sadarbosies valdībā, paredz premjers Valdis Dombrovskis (JL).Trešdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" viņš teica, ka "nevienu brīdi Saskaņas centram nav izteikts piedāvājums pievienoties koalīcijai, bet gan slēgt sadarbības līgumu ar koalīciju".

Premjers vairākkārt atkārtoja, ka "pašreiz sevišķu ieinteresētību no Saskaņas centra puses neesam izjutuši". "Ja Saskaņas centrs ir nopietni noskaņots sadarbībai, tad ir jānāk un šīs sadarbības formas jāmeklē," teica premjers.V.Dombrovskis atzīst, ka, visticamāk, valdībā sadarbība ar Saskaņas centru diez vai notiks.

Atbildot uz jautājumu, ko koalīcijai nozīmētu sadarbība ar Saskaņas centru parlamentārā līmenī, V.Dombrovskis teica, ka tas ir jautājums par opozīcijas iesaisti Saeimas darbā: "Šīs sadarbības iespējas meklējam tāpēc, lai nodrošinātu lielāku stabilitāti un gūtu plašāku atbalstu jautājumos par ekonomiskās situācijas stabilizāciju. Esošajai koalīcijai Saeimā būs 63 balsis, taču, jo plašāks atbalsts, jo labāk."

Jautāts, vai Saskaņas centrs opozīcijā nevarētu mēģināt šūpot valdības stabilitāti, V.Dombrovskis atbildēja: "Protams, mēs zinām, ka opozīcijai ir instrumenti, ja tā vēlas situācijas destabilizēšanu. Taču galvenais jautājums ir, cik konstruktīvi opozīcija vēlēsies strādāt."

Par iespējamajiem ministru amatu kandidātiem ir vēl pāragri runāt, uzsvēra premjers. "Pie amatu sadales mēs neesam pašreiz ķērušies. Pašreiz jānoprecizē koalīcijas sastāvs, jāvirzās uz valdības deklarācijas izstrādi. Kaut ko varēšu komentēt tad, kad koalīcijā būs iziets pirmais sarunu raunds."

"Visu Latvijai–TB/LNNK patlaban ir tāds nezināmais šajā Saeimā, jo apvienības sastāvs ir būtiski mainījies, līdz ar to tā nav vecā TB/LNNK ar ko sadarbojāmies agrāk," teica V.Dombrovskis. Viņš arī skaidroja, ja VL-TB/LNNK pieturēsies pie apvienības programmas, tad īpašu problēmu nebūs, bet esot svarīgi, lai viņi valdības darbam deliģētu cilvēkus ar Saeimas un valdības darba pieredzi.

Savukārt, ja VL-TB/LNNK sāks virzīties radikālisma virzienā, tad tas varot radīt problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas