Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Das stimmt

Varbūt Artim Kamparam ir taisnība. Varbūt Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) žurnālists ir kļūdījies, pārpratis Latvijas ekonomikas ministra intervijā teikto, ka vidējā alga Latvijā ir 600 eiro jeb 421 lats uz rokas. Varbūt ministrs tiešām bija domājis vidējo algu uz papīra. Salīdzinot ar vācu algām, mūsu algas jebkurā gadījumā ir niecīgas.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, pērn decembrī Latvijā vidējā darba alga mēnesī bija tikai 331 lats uz rokas.

Ne jau tie ir lielākie meli, ka Kampara kungs, gribēdams «uzprišināt» Latvijas tēlu, varbūt arī pielika kādu simtiņu pie latvieša vidējās algas.

Sākam jau pierast, ka ekonomikas ministrs nav draugos ar skaitļiem.

Latvijas ministra vērtējums, ka no Latvijas uz Vāciju, kas no 1. maija atver darba tirgu, ik gadu izbrauks «tikai» 1000-2500 cilvēku, arī ir «tikai» diskutabls. Tas ir Viesītes pilsētas ar lauku teritoriju iedzīvotāju skaits. Ja katru gadu uz Vāciju dodas viena Viesīte, mūsu tautai tas nav «tikai».

Vācu žurnālists gan skeptiski raugās uz latviešu ministra optimismu.

Viņš ministram atgādina, ka Latvijas valdības realizētā stingrā budžeta politika tieši veicina iedzīvotāju aizbraukšanu.

Das stimmt - «tā ir taisnība» - vaļsirdīgi vācu auditorijai atzīst Kampara kungs. Ministrs pats atzīst melus, ar kuriem sākas viņa 28. aprīļa intervija FAZ, izrunājot jau pašu pirmo teikumu: «Unsere Regierung tut ihr Bestes, damit die Menschen hierbleiben (mūsu valdība dara visu labāko, lai cilvēki paliktu mājās).»

Latvijas valdība apgriež algas un spiež to darīt arī privāto sektoru. Valdība samazina cilvēku reālos ienākumus, ceļot nodokļus. Vienlaikus valdība, ceļot šos nodokļus, palielina dzīves dārdzību.

Vienotības/ZZS valdības budžeta politikas ietvaros das stimmt. Diemžēl tas ir «viss labākais», lai cilvēki brauktu prom, nevis paliktu mājās.

Viņus arī neviens netur. Vēl vairāk. Uz atvadām dzirdam nesenos finanšu ministra Vilka vārdus, ka valsts ne ar vienu nevar auklēties, ka cilvēks pats izvēlas, kur dzīvot. Diemžēl daudzi neizvēlas, bet ir spiesti aizbraukt no dzimtenes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas