Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atbalsta Kariņu un kaļ vēlēšanu plānus

"Ikviens ir svarīgs!" – ar šādu saukli vismaz 34 pašvaldībās, arī piecās valstspilsētās, startēs Jaunās Vienotības un tās partneru saraksti. Sestdien partijas Vienotība domes un apvienības Jaunā Vienotība (JV) kopsēdē gan netika nosaukti visi saraksti, tomēr publiski izskanēja vairāki sabiedrībā pazīstami uzvārdi.

Sestdienas pasākumu partija izmantoja arī premjera Krišjāņa Kariņa atbalstīšanai, ko savā uzrunā īpaši uzsvēra Vienotības domes priekšsēdētājs Hosams Abu Meri. "Mūsu Ministru prezidents Krišjānis Kariņš strādā ar pilnu atdevi, savukārt runas par viņa nogurumu ir vienīgi politiskā greizsirdība un intrigas," apgalvoja politiķis. Tiesa, vēlāk no Cēsu mēra Jāņa Rozenberga izskanēja labi gribēts raksturojums, ka premjera vaigs kļūstot plānāks un plānāks, aicinot sūtīt Kariņam vitamīnus un piedāvājot garšīgas kļavu sulas.

Abu Meri salīdzināja valdību ar ģimeni, kurā ir tēvs un četri bērni: "Bērni strīdas savā starpā visu laiku: viens visu laiku grib te palikt ģimenē, te lēkt ārā, otrs – mēģināt pārņemt tēva lomu, trešais – mainīt savu vārdu, jo nav apmierināts ar līdzšinējo, bet ceturtajam ārkārtīgi svarīgi ir, kā viņš izskatās, un tāpēc gatavs pieņemt populistiskus lēmumus. Savstarpēji nespējot risināt savas problēmas, viņi nolēmuši atrast kādu vainīgo, un, protams, tēvs vienmēr pie visa ir vainīgs." Pats premjers atzina, ka situācija nav viegla, tomēr apgalvoja, ka, salīdzinot ar citām valstīm, Latvija pandēmiju pārvar daudz sekmīgāk "un tas ir, pateicoties ikvienam no jums, pateicoties sabiedrības kopīgajai rīcībai, ievērojot ierobežojumus un drošības pasākumus, lai mērķtiecīgi samazinātu Covid-19 izplatību".

Kariņš nosauca vairākus jaunos sarakstu līderus novados, piemēram, Daci Kļaviņu Ogrē, Aigaru Luksu Aizkrauklē, Māri Rozenbergu Talsos, Aivaru Garanču Siguldā. Tāpat viņš minēja vairākas pazīstamas personības, piemēram, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāju Lieni Cipuli, rakstnieci Noru Ikstenu, basketbola treneri Igoru Miglinieku, Dailes teātra direktoru un uzņēmēju Juri Žagaru, olimpisko čempionu Jāni Ķipuru, kā arī Rimantu Liepiņu – taku skriešanas kustības Stirnu buks vadītāju un iedvesmotāju.

Vēlāk sestdienas vakarā sociālajā tīklā Facebook Nora Ikstena nāca klajā ar paziņojumu: "Mana izvēle būt Vienoti Ogres novadā sarakstā ir balstīta manas Ikšķiles mīlestībā. Es neesmu un nekad neesmu bijusi un nebūšu nevienas politiskas partijas biedre. Šodienas Kariņa paziņojumu uzskatu par nevīrišķības paraugu, ķeroties pie spēcīgu sieviešu glābšanas riņķa, kurā viņš ierauj arī smagi un atbildīgi ikdienas darbā strādājošo Lieni Cipuli. Krišjāni Kariņ, mēs neglābsim jūs, mēs glābsim mūsu novadu, lai ko tas mums maksātu." Vēlāk izraisījās diskusija, kurā Ikstena savu teikto papildināja ar apgalvojumu, ka neļaus sevi izmantot politiskiem mērķiem. Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars Dienai šādu rakstnieces reakciju raksturoja kā pārsteigumu, jo pats piedalījies JV saraksta veidošanas Zoom sanāksmē, kurā bijusi klāt arī Ikstena. Savukārt Cipule savu izvēli mikroblogošanas vietnē Twitter pamatoja šādi: "Izvēle darīt vairāk savam novadam, kurā dzīvoja mani senči un dzīvo mana ģimene, ir tas, kā gribu apliecināt mīlestību pret savu zemi. Būt sabiedriski aktīvam ir tikums, kas mums vēl daudz jāmācās."

Pasākumā liela uzmanība tika veltīta reģionālo partiju, kas ir JV sastāvā, līderu uzrunām, taču par Kuldīgas, Valmieras, Tukuma un Jēkabpils partiju startu Diena jau rakstījusi iepriekš. Būs arī pašvaldības, kurās līdztekus JV sastāvā ietilpstošajām partijām Vienotībai būs atsevišķi saraksti, piemēram, Valmierā, kur tā līderis būs bijušais Saeimas deputāts Jānis Upenieks. Savukārt Jēkabpils reģionālās partijas vadītājs Leonīds Salcevičs dalījās pieredzē, ka partijas valdē iekļauti trīs jauni cilvēki, savukārt divi valdes locekļi aizgājuši un būšot citā sarakstā. Tāpat kļuva zināms, ka Vienotībai pievienojusies arī Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, kura 2017. gadā startēja no Jaunās konservatīvās partijas saraksta. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas