Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Askolds Rodins: Putra mākoņos

Iekonservēts līdz pirmdienai. Tad Tautas partijas (TP) valde spriedīšot un lemšot, kas pasākams veselības aprūpē. Ja veselības aprūpei netikšot papildus rasti turpat 50 miljoni latu, partijas vecbiedrs veselības ministres Baibas Rozentāles ārštata padomnieks Gundars Bērziņš rosināšot ministres demisiju. Tas izskanēja publiskajā telpā.

Drīzumā, tāpat publiskajā telpā, izskanēja TP valdes locekles Kristiānas Lībanes-Šķēles vārdi, ka "TP neatkāpsies no prasībām saistībā ar finansējumu veselības nozarei", tomēr valdes sēdē runās "plašākā kontekstā" un ka "patlaban runa nav par ministres (..) atsaukšanu".

Vēl miglaināku bildi padarīja TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš, kurš uzskata par "diezgan reālu" iespēju atbildību par veselības nozari nodot Jaunajam laikam (JL). To nu nevar izdarīt bez Rozentāles atkāpšanās.

Nav pamata teikt, ka, piekrītot stāties amatā, Rozentāle iekrita kā circenis pelnos. Viņa zināja nozares stāvokli un perspektīvas, vismaz nekad nav to noliegusi.

TP allažiņ uzsvērusi, ka ir rīcības cilvēku partija, kas pārvar grūtības. Taču, kad gadījums izrādījies nopietns, kā tas ir šoreiz, — met šļirci krūmos.

Jāteic, ka līdz šim nav bijis gadījumu, kad prominenti TP biedri sniegtu pretrunīgus paziņojumus. Piedevām formāli Bērziņam nemaz nav iespējas "rosināt", jo viņš TP neieņem nekādus amatus, ir "vienkāršs ierindas biedrs". Taču šis biedrs palaikam mēdz pateikt kaut ko tādu, kas citiem TP apsaimniekotājiem vēl tikai prātā.

Laikam jau pienākusi krīze. Tikai nav skaidrs — valdības vai TP krīze. Gaidīsim pirmdienas pēcpusdienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas