Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Askolds Rodins: Nebrīvie atbrīvotāji

Krievijas premjers Vladimirs Putins, visticamāk, pošas 2012.gadā "vēlēšanu" rezultātā atkal kļūt par Krievijas prezidentu. Tas izrietēja no viņa vārdiem piektdien preses konferencē t.s. Valdaja kluba ekspertu gadskārtējā saietā. Uz šī fona daudz mazāk pamanīti palika citi nozīmīgi vārdi, kas tāpat izskanēja no Putina mutes.

"Taisnība bija tam, kas teicis, ka, atbrīvojot Eiropu no nacisma, padomju tauta nespēja dot brīvību, jo pati nebija brīva," sacīja Putins saistībā ar Otro pasaules karu un tā sekām.

Jāatzīst, ka kaut ko tamlīdzīgu no Putina diezin vai kāds tika gaidījis. Faktiski iznākusi Baltijas valstu otrreizējās okupācijas atzīšana. Ļoti maz ticams, ka Krievijas tagadējais režīms atklāti atzīs okupācijas faktu, tomēr publiski izskanējusi mums ārkārtīgi nozīmīga atziņa, un tās autors ir Kremļa joprojām reālais saimnieks.

Atbrīvošana no jūga — mūsu gadījumā no nacionālsociālistiskās Vācijas okupācijas — automātiski nenozīmē, ka atnesta brīvība. Pagaidām varam tikai minēt, kas Krievijas premjeru mudināja pateikt to, ko viņš pateica.

Tikmēr viens ir skaidrs: apzināti vai nejauši, taču ir dots spēcīgs trieciens krievu šovinistiem gan pašā Krievijā, gan citviet pasaulē. Vai tikai Putinam paša mājās "nepiešūs" Otrā pasaules kara rezultātu falsifikāciju?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas