Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VARAM sagaida, ka Daugavpilī totalitāro režīmu slavinošie pieminekļi tiks nojaukti līdz mēneša beigām

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sagaida, ka Daugavpilī totalitāro režīmu slavinošie pieminekļi tiks nojaukti līdz mēneša beigām, aģentūru LETA informēja ministrijā.

VARAM saņēmusi oficiālu informāciju no pašvaldības, kas rakstiski apliecina, ka objekti tiks nojaukti līdz mēneša beigām.

Ministrija turpinās sekot līdzi pašvaldības darbu izpildei.

VARAM atgādina, ka likums "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā" pašvaldībām nosaka pienākumu ne vēlāk kā līdz šā gada 15.novembrim īstenot Latvijas teritorijā esošo demontējamo padomju un nacistisko režīmu slavinošo objektu demontāžu atbilstoši sarakstam.

Kā ziņots, Daugavpils dome pagājušajā nedēļā nolēma nepiešķirt līdzekļus padomju režīmu slavinošo objektu demontāžai pilsētā, pamatojot to ar pašvaldības Finanšu nodaļas atzinumu, ka pašvaldības budžetā nav paredzēti līdzekļi 57 387 eiro apmērā demontāžas darbu veikšanai.

Savukārt kādreizējais domes priekšsēdētājs, domes deputāts Jānis Lāčplēsis (Latgales partija/LA) uzskata, ka padomju laikos uzcelto pieminekļu nojaukšanai Daugavpilī nauda ir, bet nav gribas.

Pašvaldības rīcībā ir un būs ļoti daudz papildu līdzekļu - līdzekļi, kas ir virs pašvaldības budžetā ieplānotajiem, sacīja Lāčplēsis. Vēl līdz gada beigām pašvaldība varēšot dalīt par kārtu vairāk naudas, nekā maksā šo pieminekļu nojaukšana. Runa ir tikai un vienīgi par politisko gribu, sacīja deputāts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas