Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vairākās Latgales pašvaldībās pret Covid-19 joprojām vakcinējusies vien trešdaļa iedzīvotāju

Vismazākā vakcinācijas pret Covid-19 aptvere joprojām ir Latgalē, kur daudzās pašvaldībās potēti ir vien 30% līdz 35% iedzīvotāju, šorīt Latvijas Radio stāstīja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Lai veicinātu vakcināciju šajā reģionā, tiek plānots izbraukuma vakcināciju, lai piebrauktu maksimāli tuvu pie cilvēku dzīvesvietām.

Savukārt kopā ar Rīgas pašvaldību Vakcinācijas projekta nodaļa strādā pie jaunu mobilo vakcinācijas punktu izveides - atšķirībā no pašlaik pa Rīgu braukājošajiem autobusiem tie būs konteinera tipa būves, tātad tās nebūs tik mobilas, tomēr būs pārvietojamas.

Juhņēviča domā, ka pēdējās nedēļās vērojamo vakcinācijas tempa pieaugumu veicina gan cilvēku atbildības sajūta par slikto epidemioloģisko situāciju, gan spiediens no valdības, daudziem prasot obligātu vakcinēšanos.

Kā ziņots, pašlaik Latvijā vakcināciju pret Covid-19 ir pabeigusi nedaudz vairāk kā puse no visiem valsts iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas