Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tukumā atvērta Ļeņina pieminekļa laika kapsula no 1967. gada

Otrdien Tukumā atvērta Ļeņina pieminekļa kapsula, kurā atrasts liels daudzums periodisko izdevumu, vēstījums nākamajām paaudzēm kā arī informācija par padomju varas laikā Tukuma rajonā paveikto, aģentūru LETA informēja muzeja Pils tornis vadītāja Loana Šulca.

Kapsulā atradies laikraksts Cīņa, 20 eksemplāri Tukuma rajona laikraksta Komunisma Rīts un žurnāls Zvaigzne, kas datēts ar 1967.gada 20.oktobri. Tāpat kapsulā savulaik ielikts vēstījums nākamajām paaudzēm un apkopojums par to, kas paveikts Tukumu rajonā - statistika par uzbūvētajiem dzīvokļiem, skolām, ražotnēm.

Šulca skaidroja, ka visi dokumenti bija ievietoti stikla burkā un metāla kastē, kuru atmetināt nebija viegli. Visi materiāli saglabājušies labā stāvoklī un vismaz līdz gada beigām būs apskatāmi muzejā.

Pēc pieminekļa novākšanas kapsula atradusies muzejā, tāpat kā plāksne, uz kuras norādīts, ka kapsula jāatver 2017. gadā.

Jau vēstīts, ka otrdien Tukuma muzejā Pils tornis notika Ļeņina pieminekļa kapsulas atvēršana. Ļeņina piemineklis tagadējā Brīvības laukumā Tukumā uzstādīts 1955. gada novembrī, bet 1990.gada 29.maijā Tukums kļuva par pirmo vietu Latvijā, kur Ļeņina piemineklis tika novākts.

Kapsula Ļeņina pieminekļa pakājē tika iemūrēta 1967. gada 3. novembrī, Lielās oktobra sociālistiskās revolūcijas 50.gadadienā.

Top komentāri

Jurists
J
Šis ir piemērs, kā vara mainījusies no 1957. Gada. Šobrīd pie varas esošie 3-4 oligarhi ar saviem līdzskrējējiem valsts iestādēs arī domā, ka ir šeit uz mūžīgiem laikiem.Bet notiks lūzums un - korumpētie tiks aizslaucīti vēstures mēslainē. Un mums būs progresīva valsts.
jokernij babai
j
lenineklī bij jābūt vēstījumam kā koba nobeidza raškas revolucionāru !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas