Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ogres Vēstures un mākslas muzejā policija veikusi procesuālas darbības

Šodien Ogres Vēstures un mākslas muzejā Valsts policija veikusi procesuālas darbības, aģentūrai LETA apstiprināja pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Nikolajs Sapožņikovs.

Viņš norādīja, ka policijas pārstāvji ieradušies muzejā un atvēruši muzeja direktores durvis, kuras 14.aprīlī pēc darba laika beigām pašvaldības vadība patvaļīgi aizlīmēja ar norādi par aizdomām par dokumentu viltošanu.

Pašvaldība esot vērsusies policijā ar iesniegumu, tādēļ tagad policijas pārstāvji, klātesot pašvaldības izpilddirektora vietniecei Danai Bārbalei, atvēruši muzeja direktores durvis, lai veiktu procesuālas darbības, skaidroja Sapožņikovs.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka muzeja krājuma darbiniecei bija liegts piedalīties durvju atvēršanā.

Aģentūrai LETA zināms, ka šodien policijas pārstāvji ieradušies arī bijušās muzeja direktores Evijas Smiltnieces mājās un paņēmuši visus personīgos datorus.

Pašvaldības izpilddirektors Pēteris Špakovskis šodien izdevis rīkojumu par to, ka muzeja direktores kabinetā drīkst atrasties tikai ar viņa rīkojumu nozīmētas personas noteiktu darbību veikšanai un tiesībsargājošo institūciju pārstāvji.

Valsts policijas pārstāve Elīna Priedīte aģentūrai LETA apliecināja, ka policija šodien veica muzejā procesuālās darbības sāktā kriminālprocesā. 

Lieta ierosināta pēc Krimināllikuma nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret pārvaldības kārtību" un tā sākta par faktu, nevis konkrētu personu. Aizturēto patlaban nav.

Kā vēstīts, 17.aprīlī īsi pirms Ogres novada domes ārkārtas sēdē, kurā bija plānots lemt par Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktores Smiltnieces atstādināšanu no amata uz laiku, viņa pašvaldībai uzteica darbu. Savukārt Špakovskis uz trijiem mēnešiem no galvenā vēstures speciālista amata atstādināja Ogres muzeja direktores vīru Arno Smiltnieku.

Kā vēstīts, konflikts starp Ogres pašvaldības vadību un Ogres muzeja darbiniekiem sākās gada sākumā pēc tam, kad muzeja darbinieki iebilda pret Ogres novada mēra Egila Helmaņa (NA) ieceri izstādīt sankcijām pakļautajam Krievijas oligarham Pjotram Avenam piederošās porcelāna kolekcijas izstādi.

Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) situācija Ogrē "nav pieņemama", un premjers aicinājis Sprindžuku izskatīt šo lietu pēc būtības.

Situācijas attīstība Ogres pašvaldībā nav saprotama un nav pieņemama, un reģionālās attīstības ministram ir jāiesaistās un šis jautājums ir jāizskata pēc būtības, pauda premjers.

Sprindžuks pašvaldībai pieprasīja sniegt paskaidrojumus par izveidojušos konfliktu, ko pašvaldība ir izdarījusi. Pašvaldības sniegtās atbildes patlaban analīzē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas amatpersonas.

Savukārt tiesībsargs, vērtējot Ogres novada pašvaldības lēmumu februārī aizliegt "Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrībai" plānoto sapulci, kuras mērķis bija paust atbalstu muzejam un tā darbiniekiem, secinājis, ka pastāv pamatotas bažas par veidu, kādā Ogres pašvaldība ierobežo iedzīvotāju pulcēšanās brīvību.

"Progresīvo" Saeimas frakcija aicinājusi Sprindžuku no amata atstādināt Helmani, taču šis ierosinājums noraidīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas