Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Garkalnes novada pašvaldībā apgalvo, ka VK veiktā revīzija esot subjektīva

Valsts kontroles (VK) revīzijā secināts, ka Garkalnes pašvaldības izdevumiem trūkst tiesiska pamatojuma – nav iespējams pilnībā izsekot un pārliecināties, kur konkrēti ir novirzīti finanšu līdzekļi. Kā Dienai skaidro VK revidente Elita Andruce: "VK nevar apgalvot, ka Garkalnes pašvaldība naudu nav izlietojusi tiem mērķiem un uzdevumiem, kurus viņi norāda, taču problēma slēpjas tajā, ka nav tiesiska pamatojuma, proti, normatīvo aktu, kas apstiprinātu, kur ir novirzīti pašvaldības budžeta līdzekļi." VK revīzijas ziņojumā arī uzsvērts, ka Garkalnes novada vadība nav ievērojusi labas pārvaldības principus, proti, atklātību, vienlīdzību un tiesisko paļāvību. Vairākos gadījumos secināts, ka pašvaldības vadība ir pieļāvusi likuma normu pārkāpumus, par kuriem VK ir ziņojusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

Top komentāri

nu bet
n
blakus Carnikavā jau ir tas pats. Domes deputāti bez mazākās aiztures piešķir naudu kolēģa deputāta makšķerēšanas skolai it kā kaut kādu makšķerēšanas sacensību rīkošanai. Ko visu nenoraksta uz Nēģu svētkiem, tas vispār nevienam nav zināms.
Šitādus "Bauzes" -
Š
vecus padomju produktus - vajadzētu ar sūdainu slotu izmēzt no pašvaldībām (un visur citur no valsts pārvaldes). Tad jau jebkurš varētu teikt, ka iestāde, kas atbilstoši likumam pieņemt noteiktus dokumentus, ir subjektīvi skatījusies uz apstākļiem, un tāpēc man šie dokumenti nav saistoši. Notiesātais slepkava arī varētu teikt, ka "tiesa subjektīvi skatījās uz un vērtēja apstākļus, tāpēc es cietumā neiešu - ejiet bekot". Problēma tikai tā, ka, ja nepildīsi tiesas spriedumu, tad to palīdzēs izdarīt policija un citas represīvās iestādes. Bet šajā gadījumā vienīgais, kurš spēj sodīt pašvaldības darboņus, ir vēlētājs, kurš diemžēl arī neko nesaprotot. Nu, tad tāpēc viss arī notiek tā, kā tas notiek...
Itamars Toledano
Un jūs gaidījāt, ka teiks: OBJEKTĪVA? Paši šos mēslus (nesauksim viņus, taču, par cilvēkiem!) ievēlat, un tad CERAT, ka viņi būs šķīsti un tikli! Necerat velti, jo, kas tā samaitāts, tam vairs tikai ellē mājās, un maz būs to darbinieku domēs, kas Dievam derēs. Meļu, neliešu, netikļu un ierāvēju bandas ir tie, par ko cilvēki savā neprātā balsis atdod, vai arī viņi savos amatos ar VILTU tiek!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas