Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Finanšu problēmu dēļ atvērts jautājums par Rēzeknes mēra un domes atbildību

Finanšu problēmu Rēzeknē dēļ ir atvērts jautājums par Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča (Kopā Latvijai) un domes atbildību, šodien pēc koalīcijas sanāksmes paziņoja valdības politiķi.

Uz to norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars un Nacionālās apvienības (NA) politiķe, ekonomikas ministre Ilze Indriksone.

Tavars norādīja, ka pēc tam, kad būs saņemtas atskaites no Rēzeknes domes, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Mārim Sprindžukam (AS) būs jāvērtē, piemēram, vai Rēzeknes domes priekšsēdētājs ir atstādināms no amata.

Kā ziņots, finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) aicina Valsts kontroli (VK) izskatīt iespēju tuvākajā laikā veikt ārkārtas revīziju Rēzeknes pašvaldībā, lai būtu iespējams iegūt visaptverošu informāciju, ko var izmantot par pamatu situācijas sakārtošanai, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Ministrs ir vērsies ar aicinājumu VK, jo FM pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības procesā ir konstatējusi riskus Rēzeknes pašvaldības finanšu situācijai.

Kā vēstīts, Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst 3,9 miljonu eiro, liecina informatīvais ziņojums par Rēzeknes pašvaldības budžeta situāciju, ar kuru pašvaldības Finanšu pārvaldes vadītājas vietniece Jeļena Siliņa ceturtdien, 27.jūlijā, domes sēde iepazīstināja deputātus.

Rēzeknes domes opozīcijas deputāti ir nosūtījuši vēstuli finanšu ministram Ašeradenam un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Sprindžukam ar aicinājumu detalizēti izvērtēt pilsētas finanšu situāciju, bet uz uzmeklēšanas laiku atstādināt domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču ("Kopā Latvijai").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas