Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ar balsu vairākumu Elksniņš gāzts no Daugavpils mēra amata

Šodien kārtējā domes sēdē ar deputātu balsu vairākumu pēc Latgales partijas un daļas Mūsu partijas deputātu aicinājuma no amata atbrīvots Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).

Jautājums par Elksniņa atbilstību domes sēdē iekļauts sēdes sākumā un skatīts kā pirmais. Lai arī pieprasījumu par atbrīvošanu iesniedza astoņi domnieki, par mēra atbrīvošanu nobalsoja deviņi domnieki, pret bijuši četri, divi nebalsoja. 

Elksniņš deputātu pieprasījumu par atbrīvošanu no amata nosauca par komplimentu, pateicoties par kopīgu darbu pašvaldības un domes darbiniekiem.

Aivars Broks (Latgales partija) mēram pārmeta mobingu un morālo teroru, lojalitātes trūkumu pret Daugavpili un Latvijas valsti. Tāpat domnieks nav apmierināts ar dārgiem pašvaldības projektiem.

Jau vēstīts, ka Daugavpils domē pārstāvētie Latgales partijas deputāti, kas līdz šim veidojuši koalīciju ar Elksniņa pārstāvēto Saskaņu, kopā ar diviem Mūsu partijas deputātiem bija parakstījuši aicinājumu sasaukt domes sēdi priekšsēdētāja atsaukšanai no amata.

Pēc deputātes Helēnas Soldatjonokas (Latgales partija) teiktā, Latgales partijā ir daudzi pieredzējuši deputāti, kuri ir strādājuši gan valsts, gan pašvaldības pārvaldē, ir bijuši arī Saeimas deputāti un pieraduši strādāt komandā, taču Elksniņš lēmumus pieņemot vienpersoniski.

"Mēs zinām, kas ir labas pārvaldības principi, bet sadarbība ar Saskaņu neveidojās jau no paša sākuma. Elksniņš lēmumus pieņem vienpersoniski, taisa "pīāru" uz daudzām lietām," apgalvoja Soldatjonoka, kura domē vada Sociālo jautājumu komiteju. Viņa savulaik, kritizēta no Elksniņa puses, atcelta no amata, bet vēlāk atkal ievēlēta kā komitejas priekšsēdētāja.

Aicinājumu par ārkārtas domes sēdes sasaukšanu parakstījuši astoņi no 15 deputātiem.

Tie ir seši Latgales partijas deputāti, kā arī divi "Mūsu partijas" pārstāvji - Aivars Zdanovskis un Līvija Jankovska. Soldatjonoka atzina, ka Latgales partija savā komandā pagaidām neredz bijušo pilsētas mēru Rihardu Eigimu, kurš domē arī ievēlēts no Mūsu partijas, jo viņš ir apsūdzētais krimināllietā un lieta vēl nav iztiesāta.

Latgales partijas mērķis arī esot, lai Daugavpils nākotne nebūtu saistīta ar Saskaņu.

Lai arī vienošanās par nākamo iespējamo mēru vēl neesot panākta, pēc deputātes domām, atbilstošākais kandidāts ir Jānis Lāčplēsis (Latgales partija), kurš jau ir strādājis šajā amatā. Viņš esot gudrs, inteliģents, un "tādu cilvēku ir ļoti maz".

Aģentūra LETA novēroja, ka aizvadītajās domes preses konferencēs Elksniņa un Lāčplēša viedokļi par vairākiem pilsētas projektiem nesaskanēja, un politiķi apmainījās ar savstarpējiem pārmetumiem un kritiku.

Pašlaik Latgales partijai domē ir divi vietnieku amati, ko ieņem Lāčplesis un Jānis Dukšinskis. Viņi šajos amatos ievēlēti pērn vasarā, kad par atkāpšanos paziņoja toreizējais domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis ("Mūsu partija") un mēra vietnieku skaitu palielināja līdz trim. Pašlaik gan mēram ir tikai divi vietnieki.

Elksniņš par pilsētas mēru atkārtoti kļuva 2019.gada janvāra vidū. Viņš domi vadīja arī uzreiz pēc pašvaldību vēlēšanām, taču drīz vien no amata tika gāzts.

 

Top komentāri

cieti!
c
Beidzot to ākstu patrieca klunkur-klunkuriem no domes.
Neslāvs
N
Vai šim Latvijas nīdējam roku dzelžus jau uzlika? Rīgu ņils nolaida uz grunti pa šiem gadiem, Daugavpili grāva elksniņš
?
?
Atkal nogāzts? Nu cik var!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas