Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas Pasts aicina klientus novados precizēt adreses pēc administratīvi teritoriālās reformas

AS Latvijas Pasts aicina pasta pakalpojumu izmantotājus nomainīt adrešu pierakstus teritorijās, kur administratīvi teritoriālās reformas (ATR) rezultātā ir notikusi novadu apvienošana.

Pastā skaidroja, ka adrešu pareizu pierakstu iespējams pārbaudīt arī Latvijas Pasta interneta vietnes www.pasts.lv sadaļā Pārbaudīt adresi.

Maksimāli precīzs adreses pieraksts palīdz ātrāk apstrādāt sūtījumus, nekavējot kopējos pasta apmaiņas procesus. Savukārt nepareizi norādīts novads nozīmēs sūtījumu vēlāku piegādi gadījumos, norādīja Latvijas Pasts.

Fiziskām personām ir būtiski pārbaudīt un nomainīt savu adresi, norādot jauno novadu, piemēram, interneta veikalos izveidotajos klienta profilos, un atcerēties par korektu pierakstu, veicot jaunus pasūtījumus citās vietnēs, tajā skaitā, piemēram, abonējot preses izdevumus. Savukārt juridiskajām personām, kuras izsūta korespondenci tālāk saviem klientiem, nepieciešams sakārtot arī klientu adrešu datubāzi, atjaunojot adrešu pierakstus atbilstoši jaunajām novadu robežām.

Pēc ATR Latvijas Pasts turpina piegādāt sūtījumus atbilstoši noteiktajām pasta indeksu teritorijām, kurās nekādas izmaiņas nav veiktas. Pasta pakalpojumu sniegšanas vietu izvietojums atbilstoši spēkā esošajam normatīvajam regulējumam ir piesaistīts mazākajai administratīvajai vienībai - pilsētai vai pagastam, nevis novadam.

Jau vēstīts, ka Latvijas Pasta apgrozījums pagājušajā gadā bija 94,1 miljons eiro, kas ir par 3% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga teju trīs reizes, sasniedzot 4,2 miljonus eiro.

Latvijas Pasts nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3200 darbinieku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas