Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VID nodod kriminālvajāšanai sešas personas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielos apmēros

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nosūtījusi kriminālprocesu pret sešām personām par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielos apmēros, aģentūru LETA informēja VID.

Veicot izmeklēšanu, noskaidrots, ka organizēta personu grupa laika periodā no 2012.gada līdz 2015.gada martam organizēja izvairīšanos no nodokļu nomaksas 1,4 miljonu eiro apmērā un šo noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Shēmas "klienti" - uzņēmumi - grāmatvedības dokumentos uzrādīja un pievienotās vērtības nodokļa deklarācijās iekļāva faktiski nenotikušus iegādes darījumus, tādējādi izvairoties no nodokļu nomaksas, skaidroja VID.

Lai slēptu noziedzīgo nodarījumu ar mērķi veikt noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, veikti pārskaitījumi par faktiski nenotikušiem darījumiem, radot šķietamību, ka tiek veikti norēķini starp darījumos iesaistītām pusēm. Noziedzīgā shēma realizēta gaļas vairumtirdzniecībā.

Kriminālprocess 2020.gada decembrī nosūtīts kriminālvajāšanas sākšanai pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 218.panta trešajā daļā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā. Kriminālvajāšanu lūgts sākt pret sešām personām.

Atbilstoši Kriminālprocesa likuma 19.pantam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas