Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Tiesai nodod krimināllietu par uzbrukumu ceļu policistam Bauskā

Bauskas rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts kāds vīrietis par pērn veiktu uzbrukumu policistam, aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Pērn februārī divi Valsts policijas darbinieki Bauskā apturēja kādu automašīnu. Viens no policistiem piegāja pie automašīnas vadītāja, kuram pēc dokumentu pārbaudes piedāvāja veikt alkohola testu, kam autovadītājs piekrita.

No automašīnas salona izkāpa trīs personas, tajā skaitā apsūdzētais vīrietis, kurš atradās alkohola ietekmē. Minētais vīrietis brīdī, kad pārbaudāmā persona veica alkohola testu, ar rokām rāva alkometru, traucējot veikt pārbaudi. Alkometrs uzrādīja pozitīvu rezultātu, tāpēc autovadītāju palūdza veikt otru pārbaudi.

Kad likumsargi un automašīnas vadītājs atradās dienesta automašīnā, apsūdzētais piegāja pie vadītāja durvju loga un sāka pa to klauvēt. Viens no policijas darbiniekiem atvēra logu un palūdza vīrietim pārtraukt klauvēt pa logu un netraucēt pildīt dienesta pienākumus.

Minētais vīrietis tomēr atsāka stipri sist ar roku pa vadītāja durvju logu. Tā kā sitieni pa logu palika arvien spēcīgāki, viens no policistiem izkāpa no automašīnas, ar roku atstumjot apsūdzēto personu tālāk un skaidrojot, ka viņš traucē pildīt policistiem dienesta pienākumus. Savukārt apsūdzētais pēkšņi aiz dusmām uzbruka policistam - ar dūri tīši iesita krūšu kurvja rajonā.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma normas, kas paredz sodu par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī par uzbrukumu personai sakarā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā. Par to paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Lieta izskatīšanai nodota Bauskas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas