Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Pirmais kūlas ugunsgrēks reģistrēts Liepājā; šogad sākts ātrāk nekā pērn

Pirmdien, 27.februārī, plkst. 17.36, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) saņēma informāciju, ka Liepājā, Atmodas ielā, deg sausā zāle. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg kūla 300 kvadrātmetru platībā, portālu Diena.lv informēja VUGD pārstāve Viktorija Šembele.

Pērn pirmais kūlas ugunsgrēks tika reģistrēts 13.martā, savukārt 2010.gadā – 29.martā. Rekords bija 2008.gadā, kad pirmo reizi kūla dega jau 18.janvārī Kuldīgas novada Padures pagastā 20 kvadrātmetru platībā. Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 1760 kūlas ugunsgrēki. Tradicionāli pirmie kūlas ugunsgrēki tiek reģistrēti Liepājā, kur ātrāk nokūst sniega sega.

VUGD atgādināja, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Pērnās zāles dedzināšana ir ne vien drauds cilvēku drošībai un īpašumiem, bet nodara arī būtisku kaitējumu bioloģiskajai daudzveidībai un iznīcina Latvijas dabas vērtības. Fiziskajām personām par kūlas dedzināšanu var tikt uzlikts naudas sods no divsimts līdz piecsimt latiem vai piemērots administratīvais arests līdz piecpadsmit diennaktīm.

Daudzi kūlas dedzinātāji aizbildinās, ka viņi kontrolē degšanu un tāpēc to var darīt. VUGD uzsvēra, ka nepastāv "kontrolēta kūlas dedzināšana", jo degšanas procesu nevar paredzēt, jebkurā mirklī var mainīties vēja virziens, kā rezultātā uguns var strauji mainīt savu virzienu, pieaugt spēkā un aizdedzināt apkārt esošās ēkas un mantas. Zemes segumam un pērnā gada zālei kļūstot arvien sausākai, uguns izplatība paātrinās, degšanas platības strauji palielinās, uguns pārmetas uz krūmiem, ēkām, mežu utt., nodarot milzīgus postījumus un bojājumus. VUGD aicina saudzēt apkārtējo vidi, savu un kaimiņa īpašumu, kā arī veselību!

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 27 izsaukumus. Kopumā dzēsti 15 ugunsgrēki, veikti septiņi glābšanas darbi, bija arī pieci maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav bojā gājuši vai cietuši cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas