Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pērn policija Latvijā atsavinājusi rekordlielu nelegālo cigarešu daudzumu - teju 50 miljonus

Pagājušajā gadā Valsts policija (VP) atsavinājusi teju 50 miljonus nelegālo cigarešu, kas ir gandrīz divkārt vairāk nekā 2013.gadā, informē VP pārstāvis Toms Sadovskis.

2014.gadā policija nelegālo akcīzes preču apkarošanas jomā veikusi 3621 pārbaudi, sastādījusi 3269 protokolus un uzsākusi 704 kriminālprocesus.

Cīņā ar nelegālo akcīzes preču apriti svarīgi ir cīnīties ne tikai ar sekām – nelegālo preču tirdzniecības vietām -, bet arī ar cēloni – preču piegādātājiem un izplatītājiem, tādēļ viena no policijas prioritātēm ir lielo zivju izķeršana šajā nelegālajā biznesā. Šī pieeja redzama arī statistikas datos – ir pieaudzis uzsākto kriminālprocesu skaits, bet administratīvo protokolu skaits samazinājies, norāda VP.

Pēdējo četru gadu laikā atsavināto cigarešu daudzums ir audzis, un šogad tas sasniedzis gandrīz 50 miljonus. Iepriekšējā gadā policija atsavinājusi 28 miljonus cigarešu, 2012. gadā 25 miljonus, bet 2011. gadā atsavināti 14 miljoni nelegālo cigarešu.

Pagājušā gada lielākais policijas guvums bija gada beigās, kad novembrī Latgales reģiona pārvaldes darbinieki kādā no Daugavpils mikrorajoniem aizturēja piecus cilvēkus aizdomās par nelegālo cigarešu izplatīšanu. Valsts policijas darbinieki veica kratīšanu aizturēto īrētā angārā un aizturēja ar viņiem saistītu kravas auto, kopā vienkopus atrodot 19 miljonus cigarešu.

Tāpat policisti labus rezultātus sasnieguši arī citu nelegālo preču apkarošanas jomā – 2014.gadā policija atsavinājusi aptuveni 90 tonnas nelegālā alkohola un aptuveni 138 tonnas nelegālo naftas produktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas