Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Pārgalvīgam peldētājam draud 500 eiro sods par sabiedriskās kārtības traucēšanu Ķīšezerā

Rīgas pašvaldības policija (RPP) sākusi administratīvā pārkāpuma procesu pret kādu pārgalvīgu peldētāju, kuram draud līdz 500 eiro liels sods, aģentūru LETA informēja RPP.

24.jūnija rītā policija saņēma informāciju par kādu personu, kura no piestātnes esot ielēkusi Ķīšezerā un pazudusi zem ūdens. Uz norādīto vietu nekavējoties devās RPP glābējs.

Piebraucot ar laivu, policists ūdenī pamanīja kādu vīrieti, kurš alkohola reibumā izaicināja savu likteni un pārbaudīja savas peldētprasmes. Policijas darbinieks uzreiz uzrunāja ūdenī peldošo vīrieti un vērsa viņa uzmanību, ka alkohola reibumā peldēties ir dzīvībai bīstami un no piestātnes lēkt arī ir aizliegts, uz ko vīrietis nereaģēja nopietni.

Uzreiz pēc tam persona tika ievilkta laivā un nogādāta krastā, kur viņu sagaidīja operatīvie dienesti - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un Valsts policija. Vienlaikus krastā atradās arī viņa draugu kompānija.

Brīdī, kad policijas glābējs vīrietim lūdza nosaukt savus personas datus, viņš sāka uzvesties bravūrīgi, draudēja un nereaģēja uz policista rīkojumiem, turpinot radušos situāciju uztvert kā piedzīvojumu un neizprotot savas rīcības bīstamību.

Par sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas, traucējot personas mieru, iestādes, komersanta vai citas institūcijas darbu vai apdraudot savu vai citu personu drošību, sākts administratīvā pārkāpuma process. Par šo pārkāpumu likumpārkāpējam var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu līdz 500 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Svētdiena būs saulaina un sausa

Svētdiena būs saulaina un sausa, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas