Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (10:59) - Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret Vaškeviču par liecinieka iespaidošanu un 3 miljonu eiro kukuli

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis sākt kriminālvajāšanu pret valsts amatpersonu par liecinieka piespiešanu dot nepatiesu liecību tiesā, portālu Diena.lv informēja KNAB pārstāve Laura Dūša.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šī amatpersona ir bijušais Muitas kriminālpārvaldes priekšnieks Vladimirs Vaškevičs.

Amatpersona tiek vainota liecinieka uzpirkšanā un vardarbības draudos, piespiežot atteikties no iepriekš teiktā un sniegt amatpersonas aizstāvju sagatavotās nepatiesās liecības. Par to lieciniekam piedāvāti 3 miljoni eiro.

Amatpersonas vārdu KNAB pagaidām neatklāj, taču uzver, ka savākts pietiekami daudz pierādījumu, lai sāktu aizdomās turētās personas kriminālvajāšanu. Kriminālprocesā konstatēts, ka valsts amatpersona uzdevusi privātpersonai, izmantojot citu privātpersonu, nelikumīgi iespaidot liecinieku, lai viņš tiesā apsūdzētās amatpersonas interesēs sniegtu nepatiesas liecības, par to samaksājot lieciniekam, kā arī izsakot piedāvājumu atteikties no ieņemamā amata. Pretējā gadījumā – ja piedāvājums netiktu pieņemts – piedraudot sākumā uzspridzināt automašīnā privātpersonu kā brīdinājumu lieciniekam.

Tāpat aizdomās turētais par liecinieka iespaidošanu otrai privātpersonai samaksājis ne mazāk kā 19 632 eiro.

Krimināprocess pret privātpersonu par iespējamiem draudiem saistībā ar nepatiesu liecību sniegšanu izdalīts atsevišķi.

Izskatot šo krimināllietu vienošanās procesā, 2013. gada jūlijā tiesa atzina apsūdzēto privātpersonu par vainīgu Krimināllikuma 301.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un apstiprināja starp prokuroru un apsūdzēto noslēgto vienošanos par vainas atzīšanu un soda piespriešanu. Šis nolēmums jau stājies spēkā pērnā gada 26. jūlijā.

KNAB atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek konstatēta Kriminālprocesa likuma noteiktajā kārtībā.

Pievienota 2.rindkopa, papildināts virsraksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas