Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ķuzis: Kriminālistikas pārvaldes priekšnieks aizturēts saistībā ar DNS paraugu salīdzināšanu bez oficiālas samaksas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētais Valsts policijas (VP) Kriminālistikas pārvaldes priekšnieks Uģis Araks tiek turēts aizdomās par DNS paraugu salīdzināšanu, neiekasējot par to oficiālo maksu - ap 300 eiro, piektdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes pastāstīja VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Līdz ar to Araka aizturēšana nav saistāma ar pierādījumu viltošanu, bet maksas neiekasēšanu par konkrētu pakalpojumu - DNS paraugu salīdzināšanu. To, cik lieli zaudējumi šajā epizodē varētu būt nodarīti, skaidros KNAB, teica Ķuzis.

KNAB šī kriminālprocesa ietvaros konstatējis trīs iespējamus noziegumus - arī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurora pienākumu izpildītājs Vilnis Ulmis pie Araka esot gribējis "pa draugam" noskaidrot, vai uz kāda policijas rīcībā esoša dokumenta ir vai nav identificējami DNS paraugi, ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzija.

Jau vēstīts, ka KNAB šonedēļ aizturējis Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurora pienākumu izpildītāju Ulmi, VP Kriminālistikas pārvaldes priekšnieku Uģi Araku un kādu privātpersonu. Aizturēšana notikusi par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgām darbībām ar fiziskas personas datiem un kukuļa pieprasīšanas mēģinājumu no kādas privātpersonas par lēmuma par aresta uzlikšanu mantai atcelšanu.

Ulmis un Araks no amata ir atstādināti. Gan viņiem, gan privātpersonai noteikti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šajā lietā figurē vēl kāds prokurors. Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūrai LETA apstiprināja, ka šonedēļ viens no Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokuroriem - Vladimirs Krupskijs - atbrīvots no amata pēc paša vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas