Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kriminālvajāšanai nodod lietu par avāriju ar diviem bojāgājušiem jauniešiem

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Satiksmes noziegumu izmeklēšanas birojs kriminālvajāšanai nosūtījis lietu saistībā ar šī gada 16. februārī notikuši traģisko negadījumu Rīgā, Duntes ielā, kad jaunieša vadīta BMW avārija beidzās ar divu jauniešu nāvi, informē policija.

Pret automašīnas vadītāju tika sākts kriminālprocess par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas izdarīts alkohola reibumā, kā arī par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadītāja apliecības, un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā. 

Šobrīd kriminālprocess nodots kriminālvajāšanai Rīgas Autotransporta prokuratūrai. Par šādu noziegumu 1994.gadā dzimušajam jaunietim draud brīvības atņemšana uz laiku no trīs līdz 15 gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Negadījums notika naktī ap pulksten 3:30, kad 1994. gadā dzimis jaunietis ar automašīnu BMW, veicot pārgalvīgu apdzīšanas manevru, nesavaldīja auto un ietriecās apgaismes stabā. Negadījuma rezultātā gāja bojā divi automašīnas pasažieri – 1992. un 1997.gadā dzimuši jaunieši. Automašīnas vadītājs un vēl viens pasažieris, 1992. gadā dzimis jaunietis, ar smagām traumām tika nogādāti slimnīcā.

1994.gadā dzimušajam jaunietim nav bijusi autovadītāja apliecība, un pie stūres viņš sēdies 0,82 promiļu alkohola reibumā. Negadījuma brīdī ievērojami pārsniegts atļautais braukšanas ātrums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas