Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Gada pirmajos trīs mēnešos Rīgā nozagti 162 velosipēdi

Jāiegādājas kvalitatīvi velosipēdu saslēdzēji
Sākoties siltajam laikam, Rīgas ielās var manīt aizvien vairāk velosipēdistu. Diemžēl kopā ar velosipēdistiem aktīvāk sāk darboties arī velosipēdu zagļi. Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālu Diena.lv informēja, ka gada pirmajos trīs mēnešos nozagti 162 velosipēdi, kas ir ievērojami vairāk, nekā gadu iepriekš.

Pagājušajā gadā šādā laika posmā nozagto velosipēdu skaits bija ievērojami mazāks – 110. Valsts policijas Rīgas reģiona policisti ir sagatavojuši dažus ieteikumus, kā pasargāt savu velosipēdu no zādzībām.

Kad velosipēda īpašnieks atstāj savu pārvietošanās līdzekli bez uzraudzības, tad to noteikti ir jāpieslēdz pie kāda stacionāra objekta, pieslēdzot rāmi un vismaz vienu no riteņiem. Visefektīvākie ir U veida saslēdzēji. Pagājušajā gadā Rīgas reģionā nozagti vairāk nekā 1400 velosipēdu.

Jāparūpējas par velosipēda drošību, kad tas netiek lietots 

Ja velosipēds tiek glabāts šķūnītī vai pagrabā, ieteicams šīs telpas aizslēgt ar drošām slēdzenēm, bet drošāk tomēr ir glabāt velosipēdu dzīvoklī. Nebūtu ieteicams velosipēdu turēt uz balkona, jo tad zaglis kāroto mantu var nolūkot pat nemēģinot iekļūt telpās, policistu pieredze liecina, ka pat augšējo stāvu balkoni nav droša mantas glabātuve. Jāatceras, ka arī, uzglabājot velosipēdu šķūnītī vai pagrabā, būtu vēlams to pieslēgt ar veloslēgu. Pagājušajā gadā lielākā daļa divriteņu zādzību izdarītas no šķūnīšiem, pagrabiem, balkoniem, garāžām un dzīvojamām telpām.

Velosipēds ir jāreģistrē un ir ieteicams to padarīt viegli atpazīstamu

Ceļus satiksmes drošības direkcijā ir iespējams reģistrēt savu velosipēdu. Ar šīs datu bāzes palīdzību iedzīvotāji var pierādīt, ka viņi ir velosipēdu īpašnieki, bet policistiem ir vieglāk atrast atgūto velosipēdu īpašniekus. Iespējams, efektīvs veids, kā savu velosipēdu padarīt zaglim nepievilcīgu, ir padarīt to viegli pamanāmu, piemēram, nokrāsot spilgtā krāsā.

Mūsdienās velosipēdu pasargāšanai ir iespējams izmantot arī modernās tehnoloģijas, piemēram, GPS izsekošanas ierīces, kuras palīdzēs velosipēdu atrast nozagšanas gadījumā. Lētākās šāda veida ierīces ir iespējams iegādāties par pāris desmitiem latu.

Nedrīkst iegādāties apšaubāmas izcelsmes velosipēdus, un zādzību gadījumos vienmēr jāziņo policijai 

Nezināmas izcelsmes velosipēdi bieži mēdz būt zagti, tādēļ tos labāk neiegādāties. Ja būs pieprasījums pēc zagtiem velosipēdiem, tad garnadžiem būs stimuls turpināt zagšanu. Savukārt, velosipēda zādzības gadījumā vienmēr jāziņo policijai, tādā veidā likuma sargiem būs zināmas velosipēdu zādzību tendences un tas padarīs vieglāku zagļu ķeršanu. Pagājušajā gada aktīvās velosipēdistu sezona laikā Rīgas policisti katru nedēļu aizturēja 2 – 4 velosipēdu zagļus.

Pagājušajā gadā, VP RRP pastiprināti strādāja lai samazinātu velosipēdu zādzību skaitu – policisti pilsētā izvietoja velosipēdus – mānekļus, patrulējot pievērsa lielāku uzmanību velosipēdistiem, kā arī sadarbojās ar speciālistiem velosipēdu jautājumos. Šogad policija turpinās iesākto, bet, lai darbs būtu efektīvāks, policija aicina arī iedzīvotājus parūpēties par savu divriteņu drošību jau laikus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas