Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

FOTO: VID uzsāk kriminālprocesu par nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par nelegālu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā. Ja tabakas izstrādājumi būtu realizēti Latvijas tirgū, pēc sākotnējiem aprēķiniem valstij būtu nodarīti zaudējumi nenomaksātā akcīzes nodokļa veidā ne mazāk kā 188 000 eiro apmērā.

2023.gada martā VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas pēc iepriekšējas operatīvās informācijas par, iespējams, nelegālu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un pārvietošanu veica procesuālās darbības.

Kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas darbinieki Zemgales reģionā veica 9 kratīšanas. Kratīšanu laikā kopā izņemtas dažādu marku 1 548 380 gab. cigaretes (ar un bez akcīzes markām), 64 litri nelikumīga alkohola (bez akcīzes markām), kā arī divas stratēģiskas nozīmes ierīces. 

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm. Kriminālprocesā divas personas atzītas par aizdomās turētām un tām piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas