Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Cerība, ka vīrs varētu mainīties, jaunajai sievietei maksāja dzīvību

16. aprīlī no rīta policijā saņemta informācija no medicīnas iestādes, ka kādā dzīvoklī Dzelzavas pagasta Aizpurvē atrasts 26 gadus jaunas sievietes līķis, kuram konstatētas acīmredzamas vardarbīgas nāves pazīmes.

Policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 125. panta 3. daļas Par tīša smaga miesas bojājuma izdarīšanu un aizturēts sievietes vīrs un bērna tēvs, 27 gadus vecs vīrietis. Likumā par šo noziedzīgo nodarījumu paredzēts sods- brīvības atņemšana uz laiku no 3 līdz 15 gadiem.

Kā informē Madonas iecirkņa kriminālpolicijas inspektore Sarmīte Plaude, sieviete no vīra vardarbības cietusi jau ilgāku laiku. Arī policijā saņemti iesniegumi, ka vīrs viņu sit, bet iesniegumus sieviete pati vienmēr atsaukusi. Uzticēšanās un cerība, ka vīrietis varētu mainīties, šoreiz jaunajai sievietei maksājusi dzīvību.

Šajā gadījumā ir bezjēdzīgi izdzisusi jaunas sievietes dzīvība un uz visiem laikiem sabojāta gados jauna vīrieša dzīve, traģēdija skārusi vairākas ģimenes un sievietei dzīvību vairs neviens neatdos. Kā uzsver policijas darbinieki, ir vēl neskaitāmi citi gadījumi un situācijas, kad no regulāras vardarbības ģimenēs cieš sievietes, kas nereti tiek sistas mazgadīgu bērnu klātbūtnē.

Diemžēl pieredze liecina, ka jau neilgu laiku pēc notikušā sievietes kategoriski atsakās gan no speciālistu palīdzības, gan policijas iejaukšanās un nav nekas rets, ka kaimiņi regulāri sūdzas par kādā dzīvoklī dzirdamiem kliedzieniem, sitienu troksni un izmisuša konflikta aculiecinieka- maza bērna izmisušām raudām.

Tāpēc policija aicina sievietes ja ne domāt par savu, tad vismaz par savu mazuļu dzīvību un psiholoģisko veselību, nepieļaut, ka vardarbība kļūst par viņu dzīves ikdienu un nekavējoties pieņemt lēmumu par jebkādu attiecību pārtraukšanu. Cerības, ka varmāka mainīs savus ieradumus, ir niecīgas un ne Jūs, ne Jūsu asaras un lūgumi šos cilvēkus nemainīs, policijas pārstāvi citē portāls Ziemeļlatvija.

Izmeklēšana uzsāktajā kriminālprocesā turpinās, tiesa vīrietim kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas