Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Aizvadītajā diennaktī reģistrēts rekordliels kūlas ugunsgrēku skaits - 88

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēts kūlas ugunsgrēku rekords - 88, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Vislielākās platības - desmit hektāri (ha) - degušas Auces novada Bēnes pagastā. Pa četriem ha aizdedzināti Jelgavas novada Kalnciema pagasta Gulbju ciemā un Daugavpilī, Druvu ielā. Jelgavā, Slokas ielā, degusi kūla divu ha platībā, bet Liepājā, Pulvera ielā, - viena ha platībā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 138 izsaukumus, no tiem 107 bijuši ugunsgrēki. VUGD aicina iedzīvotājus Lieldienu brīvdienās neaizmirst par ugunsdrošību un nededzināt kūlu.

Par kūlas dedzināšanu fiziskām personām draud naudas sods no 200 līdz 500 latiem vai pat administratīvais arests uz laiku līdz 15 diennaktīm. To nosaka Administratīvo pārkāpumu kodeksa 179.pants "Ugunsdrošības prasību pārkāpšana", kurā paredzēta atbildība arī tieši par kūlas dedzināšanu. Par šajā pantā minētajiem pārkāpumiem iedzīvotājus var sodīt gan policija, gan arī ugunsdzēsēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas