Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 42 kūlas ugunsgrēki

Aizvadītajā diennaktī, 27.aprīlī, reģistrēti 42 kūlas ugunsgrēki, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Plašākie no kūlas ugunsgrēkiem bija Rēzeknes novada Ozolaines pagastā, kur dega kūla 8 hektāru (ha) platībā, Kārsavas novada Salnavas pagastā - 10 ha platībā, bet Gulbenes novada Tirzas pagastā - 5 ha platībā. Piektdien Daugavpils novada Naujenes pagastā dega meža jaunaudze 6500 kvadrātmetru platībā un Skrundas novadā pie autoceļa Skrunda-Ezere jaunaudze 200 kvadrātmetru un mežs 100 kvadrātmetru platībā.

VUGD informēja, ka Valsts meža dienests no šā gada 1.maija ir izsludinājis meža ugunsnedrošo laika posmu.

Kopumā šogad Latvijā dzēsti 1 450 kūlas ugunsgrēki. Šajos ugunsgrēkos viens cilvēks ir gājis bojā, viens cilvēks guvis roku apdegumus, bet medicīnas iestādēs pēc palīdzības ir griezušies vairāki iedzīvotāji, kuru traumas varētu būt gūtas dedzinot vai dzēšot kūlu. No degošās kūlas ir aizdegušās ēkas un mežu jaunaudzes.

"VUGD, izbraucot uz kūlas ugunsgrēkiem, degvielā šogad jau ir iztērējis gandrīz 13 500 latu. Tā kā kūla deg nesakoptās un lauku teritorijās, kur bieži vien ir gandrīz vai neizbraucami ceļi, tiek bojāta arī dārgā ugunsdzēsēju tehnika. Tās labošanai pēc izbraukumiem uz degošās kūlas laukiem arī ir iztērēti vairāk nekā 500 lati," sacīja I.Vetere.

VUGD atgādināja, ka šajā laika posmā iedzīvotājiem aizliegts kurināt ugunskurus mežā un purvos, izņemot īpaši ierīkotas vietas, kas nepieļauj uguns izplatīšanos ārpus šīs vietas; atstāt ugunskurus bez uzraudzības;
nomest mežā, purvos vai uz tos šķērsojošiem ceļiem degošus vai gruzdošus sērkociņus, izsmēķus un citus priekšmetus; veikt mežā un purvos spridzināšanas darbus un organizēt šaušanas nodarbības, izņemot atbilstoši ierīkotas vietas; braukt ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem pa mežu un purviem ārpus ceļiem, izņemot gadījumus, ja tas nepieciešams ugunsgrēka dzēšanai, palīdzības sniegšanai nelaimes gadījumos un meža apsaimniekošanai; ekspluatēt mežā, purvos vai uz tos šķērsojošiem ceļiem transportlīdzekļus un citus mehānismus ar bojātu iekšdedzes dzinēja gāzu izplūdes sistēmu; bez saskaņošanas ar Valsts meža dienesta mežniecību veikt jebkuru dedzināšanu, kas, radot dūmus, var maldināt uguns novērošanas darba veicējus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas