Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +1 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Sasildīs un spēcinās janvārī

Trīs receptes gardām darbdienu vakariņām, kas aizgūtas no citu tautu virtuves

Šīs receptes vieno tas, ka ēdieni ir vienkārši, ātri pagatavojami –  it īpaši abas zupas. Piemēram – andalūziešu ziemas gaspačo. Arī Andalūzijā reiz pienāk ziema, un tad lauku ciematos gatavo slavenās vasaras zupas ziemas variantu. Runājot par dārzeņiem, droši varat izvēlēties arī citus. Svarīgākās sastāvdaļas, lai šo zupu varētu saukt par ziemas gaspačo, ir svaigā ola un izmirkusī baltmaize.

Tom Yam latviešu garšai ir visneparastākā zupa – asa ar skābu garšu. To dod citronzāle, galangala, kafira laima lapas, laima sula un čili. Latvijā lielākoties tās svaigā veidā grūti atrast, tāpēc zupai jāizmanto Tom Yam pasta. Izmēģiniet dažādu ražotāju maisījumus, jo katrs garšo nedaudz citādi. Risoto aromātu un zeltaino krāsu piešķir safrāns. Taču tas ir dārgs. Tāpēc, lai gan roka īsti neceļas to rakstīt, tomēr pateikšu – līdzīgi zeltainu toni var panākt ar kurkumas pulveri. Safrāna aromāta gan nebūs, taču ēdienam labu aromātu un garšu dos pārējās sastāvdaļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko