Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Augusta pēcpusdienas kārums: Ābolu kūka

Ābolu pilni dārzi? Steidz cept gardo ābolu kūku un kaut nedaudz apstādināt vasaru! Īpaši garda pie tējas tases skaistā augusta brīvdienā.

Nepieciešams: Smilšu mīklai - 200 g miltu, 100 g auksta sviesta, 50 g pūdercukura, 1 ola, 1 ēd. k. etiķa, šķipsna sāls; pildījumam: 2–3 lieli āboli, 100 g cukura, 1 citrons, apmēram 25 g sviesta, 2 ēd. k. ābolu sulas.

Pagatavošana:

1. Miltus izber uz galda un izveido tajos bedrīti. Tajā ieber gabaliņos sagrieztu sviestu, pieber cukuru un sāli, pievieno etiķi un sakultu olu. Visu sajauc, samīca, izveidojot gludu mīklu. Ietin follijā un atstāj uz 30 minūtēm vēsumā.

2. Nomizo ābolus, izgriež serdes un sagriež plānās šķēlītēs. Izspiež citrona sulu un apslaka ābolu šķēlītes.

3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Kamēr cepeškrāsns uzkarst, samīca mīklu un izrullē to. Mīklu izklāj cepamajā formā un sadursta ar dakšiņu.

4. Pamīšus izklāj sagrieztās ābolu šķēlītes, sagriež gabaliņos pildījumam domāto sviestu un pārklāj ar to ābolus. Cepamo formu liek cepeškrāsnī un cep 180 grādu temperatūrā apmēram pusstundu.

5. Tikmēr katliņā uz lēnas uguns izkausē cukuru, tam pielej ābolu sulu un karsē, kamēr masa iegūst karameles konsistenci.

6. Kūku izņem no cepeškrāsns, bet cepeškrāsnij palielina temperatūru līdz 250 grādiem. Karamelizēto masu pārlej pār kūku un cep vēl astoņas minūtes.

Lai labi garšo! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko