Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jaunais humoršovs Īkšķi tīkšķi rosinās radīt jēgpilnu interneta lietošanas kultūru ģimenēs

Bērnu satura producents AUSMA, kas jau radījuši tādus bērnu satura hītus kā Tutas lietas un Emī un Rū, apvienojot spēkus ar Tele2, radījuši jaunu, aizraujošu šovu bērniem un viņu vecākiem par dienām un nedienām internetā.

Raidījums būs redzams no 1. septembra Tele2 blogā, un no 3. septembra – sestdienās, plkst. 9.30 LTV1.

Raidījums “Īkšķi Tīkšķi” radīts sākumskolēniem un viņu vecākiem ar mērķi paskatīties uz sevi no malas, pasmaidīt par sevi un citiem, kā arī iemācīties ko jaunu un dzīvē noderīgu.

Raidījuma pirmajā sezonā tiks apspriesta bērnu un pieaugušo dzīve interneta laikmetā, tā rosinot cilvēkus radīt un uzturēt drošu, jēgpilnu un veselīgu interneta lietošanas kultūru savās ģimenēs.

Šovu vadīs Liepājas teātra aktieris Gatis Maliks, un katrā sērijā viņam pievienosies kāds mazais sērijas viesis.

Raidījuma režisore Marta Selecka stāsta: “Līdz šim par bērnu saskari ar internetu ir ticis runāts, uzsvaru liekot uz briesmām un draudīgo. Bet vai tad tiešām viss ir tik slikti un nopietni? “Īkšķos Tīkšķos” mēs esam atraduši veidu, kā svarīgo apspriest viegli un ar humoru, pajokojot par esošo un jau piedzīvoto, bet tajā pašā laikā neizvairīties no neērtajām tēmām. Ticu, ka tā rosināsim skatītājus šīs būtiskās interneta drošības tēmas apspriest savās ģimenēs.”

Raidījumu līdzproducē “Tele2”, kas jau vairākus gadus sabiedrībā rosina jēgpilnu interneta lietošanu.

“Internets un viedierīces mūsu ikdienā ir ieņēmušas ļoti būtisku lomu, vienlaikus radot neskaitāmus jautājumu, kā šīs modernās tehnoloģijas lietot jēgpilni, lai tās netraucētu attiecībām ar tuviniekiem, lai tās negatīvi neietekmētu labsajūtu un veselību,” stāsta “Tele2” zīmola vadītāja Ilze Žukova. “Lai arī pieaugušie bieži vien domā, ka pārmērīga interneta un viedierīču lietošana attiecas tikai uz bērniem, tas tā nav. Interneta lietošanas paradumus ģimenē veido vecāki, taču vecāki no bērniem bieži prasa to, ko paši nespēj izpildīt. Šis šovs interesantā veidā izgaismo skatu uz vecākiem un viņu interneta lietošanas paradumiem no bērnu skatu punkta. Esmu pārliecināta, ka tas un arī dažādu ekspertu komentāri, liks visiem – gan bērniem, gan viņu vecākiem aizdomāties, kā un cik jēgpilni ikdienā lietojam tehnoloģijas.”

Katra sērija būs veltīta citai tēmai, apspriežot tādas lietas kā draudzēšanās dzīvē un internetā, iepirkšanās internetā, publicēšana, laiks, ko pavadām ekrānos un arī paaudžu atšķirības, ar ko saskaramies, bērnus audzinot digitālā laikmetā. “Tele2” blogā būs pieejama arī īpaša papildu satura krātuve vecākiem – vērtīgas ekspertu intervijas ar padomiem veselīgas un jēgpilnas interneta lietošanas kultūras ieviešanai savās ģimenēs, testi, kas ļaus palūkoties uz pašu interneta lietošanas paradumiem un pārbaudīt, cik daudz par savu bērnu gaitām zinām, kā arī spēle visai ģimenei, kas palīdzēs nepiespiesti, viegli un saprotami pārrunāt dažādus ar drošu interneta lietošanu saistītus aspektus ar saviem bērniem, īpaši uzmanību pievēršot parasti neērtajiem tematiem.

Raidījums būs redzams no 1. septembra “Tele2” blogā un no 3. septembra – sestdienās plkst. 9.30 LTV1, katru nedēļu skatītājiem piedāvājot jaunu šova sēriju.

Raidījuma pašreklāma

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko