Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tallink sāk meklēt vārdu jaunajam kuģim

Tallink Grupa šodien ir izsludinājusi starptautisku konkursu – vārda meklēšanu jaunajam Shuttle servisa ātrgaitas kuģim, kura būvniecību plānots uzsākt nākamā gada sākumā Raumas kuģu būvētavā Somijā.

Shuttle servisa jaunā ātrgaitas kuģa, kurš būs līdzīgs jaunākajam kuģim Megastar, kas no 2017. gada janvāra kursē maršrutā Tallina – Helsinki, būvniecība noslēgsies 2021. gada beigās. Plānots, ka kuģis tiks piegādāts 2022. gada janvārī, kad jaunais kuģis sāks kursēt maršrutā Tallina – Helsinki, nodrošinot ērtu un biežu satiksmi starp Igaunijas un Somijas galvaspilsētām.  

Līgums par jaunā kuģa būvniecību starp Tallink Grupu un Rauma Marine Constructions tika noslēgts 2019. gada aprīlī, un pašreiz – vēl pirms būvniecības uzsākšanas 2020. gada sākumā – Baltijas jūras kuģniecības vadošais uzņēmums vēlētos atrast jaunajam kuģim vārdu. 

Starptautiskajā konkursā ar īpašu balvu – unikālu iespēju doties pirmajā ceļojumā ar jauno kuģi 2022. gada janvārī – var piedalīties ikviens, kas sasniedzis 18 gadu vecumu.

“Mūsu kuģi mums ir kā ģimenes locekļi – mūsu darbiniekiem, mūsu klientiem, kuģniecības entuziastiem Baltijas jūrā un vēl plašāk. Vārda došana jaunam ģimenes loceklim ir liels gods un vienlaicīgi arī liela atbildība. Mēs tādēļ gribam dot šo iespēju visiem kuģniecības entuziastiem saņemt godu, piedāvājot sniegt savu vārdu jaunajam kuģim, kurš tiks veidots, lai vadītu modernu, inovatīvu un zaļu kuģošanas ceļu,” sacīja Pāvo Negene, Tallink valdes priekšsēdētājs.

Konkurss sākas šodien, un jaunā kuģa vārdu var iesniegt, aizpildot veidlapu Tallink mājaslapā līdz 2019. gada 31. augustam. Uzvarētāja vārdu līdz šī gada septembra beigām izvēlēsies uzņēmuma valde.

 

Top komentāri

Neslāvs
N
Petseri, Jaanilinna, ja kursēs no Rīgas , tad Abrene.
SIlvī
S
Kad no Rīgas Pasažieru ostas ātrgaitas kuği sāks kursēt uz Helsinkiem, Oslo un Stokholmu. Prāmis no Tallinas vai lidmašīna no Vìļņas ir neērti.
.
.
"EESTI POIS", "VANA PERSE", "KARU TULEB"...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko