Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Šonedēļ Latvijas pirmizrādi piedzīvos Cirque de Soleil šovs Alegria

Rīgā ieradusies pasaulslavenā Kanādas cirka trupa Cirque du Soleil, lai no ceturtdienas līdz pat svētdienai sniegtu piecas izrādes vienam no saviem godalgotākajiem šoviem Alegria. Uzveduma pirmizrāde notiks ceturtdien plkst. 19.00.

Šovam nepieciešamā tehnika uz Latviju ir piegādāta 22 kravas automašīnās, un trešdien Arēnā Rīga norisināsies apjomīgi skatuves un akrobātiskā aprīkojuma uzstādīšanas darbi. Otrdien un trešdien trupas dalībniekiem ir brīvdiena, bet ceturtdien no rīta sāksies intensīvi treniņi un mēģinājumi.

Daudzām starptautiskām godalgām apbalvotajā uzvedumā ir iesaistīti 55 mākslinieki no 15 valstīm, un priekšnesumu mēģinājumi ir saplānoti pēc rūpīgi izstrādāta grafika. "Piemēram, kamēr mīms mēģina savu priekšnesumu uz lielās skatuves, aizkulisēs gaisa vingrotāji ierakstā pārskata savu iepriekšējo uznācienu. Savukārt komanda, kas uzstājas uz batutiem, aizskatuves treniņzālē atkārto sarežģītākos salto trikus. Katrai konkrētā uzveduma komandai ir savs kapteinis, kura virsvadībā mākslinieki veic treniņu programmu, nepārtraukti pieslīpējot savu meistarību," atklāja šova mākslinieciskais vadītājs Bruno Darmaņaks.

Arēnā Cirque du Soleil trupas vajadzībām tiek gatavota ne vien atsevišķa aizskatuves mēģinājumu zona, bet arī daudzas palīgtelpas. To skaitā ir vairāk nekā 400 kostīmu vienību glabātuve, grimēšanas, atpūtas, virtuves un veļas mazgāšanas telpas. Pēc katra šova vairāki šuvēji uzreiz ķeras klāt kostīmu atjaunošanai un labošanai, jo tērpi priekšnesuma laikā tiek pakļauti milzīgai slodzei. Turnejā vienmēr līdzi ir arī vairākas veļas mazgājamās mašīnas un žāvētavas, lai pēc izrādes varētu ātri sagatavot tērpus nākamajam šovam.

Jau ziņots, ka divarpus stundu garajā uzvedumā Alegria skatītāji varēs vērot elpu aizraujošu akrobātiku, tostarp dramatisko Sinhrono trapeci un Augstās gaisa šūpoles, kurās 12 metrus virs skatuves lidos pārdrošie mākslinieki, lecot pretī saviem ķērājiem. Skatītājus pārsteigs arī izveicīgas akrobātes, kas demonstrēs mongoļu ķermeņa lokanības mākslu un triku meistari, kas ritmiskās un bīstamās Uguns dejas laikā mētās liesmojošus dunčus.

Alegria biļetes ir nopērkamas www.ticketpro.lv un Ticketpro biļešu kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko