Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Seši ieteikumi kā pasargāt ādu no saules kaitīgās iedarbības

Arvien pieaugot saulaino dienu skaitam, aktualizējas jautājums par ādas aizsardzību. Kā izvēlēties piemērotākos krēmus un kā tos lietot? Iespējams, tev palīdzēs kāds no sešiem Estētiskās Dermatoloģijas klīnikas dermatoloģes Līgas Jacēvičas ieteikumiem portālam sieviesuklubs.lv!

1. Vasarā jāizvēlas vieglāku sejas krēmu, jo šajā sezonā gaiss ir karstāks, mēs vairāk svīstam un tā ietekmē spēcīgāk darbojas tauku dziedzeri.

2. Krēmiem, ko lietojam ikdienā, noteikti jāsatur saules aizsargfiltru, jo vasarā jāuzmanās ne tikai no tādiem riskiem kā ādas pigmentācija un ādas vēzis, bet arī jāpasargā to no novecošanās! Šim nolūkam ikdienā ieteicams lietot krēmu, kura sastāvā ir arī SPF aizsargfaktors (parasti tas ir SPF 13 līdz 15).

3. Ar saules aizsargfiltru 13 līdz 15 būs gana, ja saulē uzturēsies neilgu brīdi, bet, ja paredzēts sauļoties vai doties laivu braucienā, ādai noteikti vajadzīga spēcīgāka aizsardzība – sauļošanās krēms ar tavam ādas tipam atbilstošu aizsargfiltru.

4. Lietojot saules aizsargkrēmu jāatceras, ka tā kārtu jāatjauno ikreiz pēc peldēšanās vai mazgāšanās dušā!

5. Tāpat krēmu jāuzklāj atkārtoti arī sauļošanās laikā. 

6. Vēl vasaras sezonā saules aizsargkrēmu jāieziež arī no rīta, pirms došanās uz darbu. Turklāt ņemot vērā, ka šobrīd veikalos nopērkamajiem aizsargkrēmiem mēdz būt pievienotas arī tonējošas vielas, tas vienlaikus izmantojams arī pūderkrēma vietā!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko