Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rīgu sāks rotāt Ziemassvētkiem

No otrdienas sāksies Rīgas rotāšanas darbi Ziemassvētkiem, liecina pašvaldības aģentūras Rīgas gaisma plāni.

Ziemassvētku noformējuma izveidei Rīgā, jaunu LED dekoru piegādei un jau esošo dekoru uzstādīšanai, uzturēšanai un demontāžai, kā arī apjomīgiem rotāšanas darbiem 11.novembra krastmalā pašvaldības aģentūra Rīgas gaisma šogad kopumā izlietos aptuveni 174 000 latu, neieskaitot Pievienotās vērtības nodokli (PVN). Dekorus plānots uzstādīt līdz 9.decembrim, un tie pilsētu rotās līdz februārim.

11.novembra krastmalas kokos šogad tiks izvietotas 50 gaismiņu virtenes un 54 rotājumi, kas atgādina pilošas lāstekas, savukārt zaļajā zonā starp Poļu gāti, Bīskapa gāti, 11.novembra krastmalu un 11.novembra krastmalas transporta joslu zemē tiks iebūvēti 34 prožektori 17 krastmalas koku izgaismošanai. Saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētajiem iepirkuma konkursa rezultātiem 11.novembra krastmalas rotāšanas darbus par 57 381 latu, neieskaitot PVN, veiks SIA A.B.C. enerģija.

Kā ziņots, 11.novembra krastmalā šogad notiks galvenie Ziemassvētku un Jaungada svinēšanas pasākumi, tāpēc tur tiks izbūvēta galvenās Ziemassvētku egles pamatne, uzstādīti zemē iebūvētie prožektori zem kokiem, kā arī veikti citi pilsētas svētku noformēšanas darbi.

Savukārt pārējā galvaspilsētas centra teritorijā rotāšanas darbus par 97 156 latiem, neieskaitot PVN, šogad veiks SIA Eltors, kas bijis vienīgais pretendents iepirkuma konkursā gan par jaunu rotājumu iegādi, gan par Rīgas gaismas noliktavās jau esošo rotājumu uzstādīšanu un demontāžu.

Rīgas gaisma šogad uzstādīs jaunus LED dekorus - lodes - Akmens tilta balstos un gaismas ausekļus Vanšu tilta balstos. Balti ausekļi rotās arī Marijas un Aleksandra Čaka ielas.

Elizabetes ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Ministru kabineta ēkai, kā arī Tērbatas ielā kokos tiks izvietotas gaismiņu virtenes, līdzīgas virtenes rotās arī kokus Valdemāra, Jēkaba, Torņa ielās gar Jēkaba laukumu, kā arī Bastejkalna un Baumaņa skvēra kokus. Kopumā plānots iegādāties aptuveni 250 jaunas gaismiņu virtenes un nomainīt 50 nolietojušās virtenes.

Tāpat tiks veikta noliktavā esošo dekoru montāža, kas Rīgā izmantoti arī iepriekšējos gados - gaismas trīsstūri Viestura prospektā, zili dekori uz trosēm Marijas, Čaka, Elizabetes, Antonijas, Valdemāra, Dzirnavu ielās, gaismas pārslas Raiņa bulvāra, Kalpaka bulvāra, Elizabetes un Barona ielu kokos, Merķeļa ielā un uz trosēm Kalpaka bulvārī.

Kokos pie Latvijas Nacionālās operas un Kalpaka bulvārī tiks uzstādītas gaismas virtenes, līdzīgi rotājumi tiks izvietoti arī Raiņa un Elizabetes bulvārī.

Arī šogad Bastejkalna un Esplanādes kokus rotās gaismas lāstekas, Mūrnieku un Matīsa ielas skvēra kokos tiks izvietoti gaismas aizkari, savukārt pie Dailes teātra uzstādīs desmit rotājumus - maskas.

SIA Eltors uzvarējis arī iepirkuma konkursā par Ziemassvētku noformējuma izveidei paredzētu LED dekoru izgatavošanu un piegādi par kopumā 19 878 latiem. Aptuveni 100 trīs dažādu veidu dekori būs paredzēti uzstādīšanai gan uz balstiem, gan apgaismojuma līniju trosēm.

Pilsētas rotāšanai šogad kopumā atvēlēti teju uz pusi lielāki līdzekļi nekā pērn, kad Ziemassvētku apgaismojuma uzstādīšanai no pašvaldības budžeta tika paredzēti 120 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko