Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Rīgā viesosies zviedru grupa Meshuggah

Nākamā gada 22.aprīlī ar koncertu klubā Melnā piektdiena uzstāsies zviedru grupa Meshuggah, kas ir viena no pasaulē aktuālākajām un nozīmīgākajām metāla grupām, informēja kluba pārstāvis Valdis Bērzvalds.

Būdami inovatori, Meshuggah jau drīz pēc grupas dibināšanas 1987.gadā sāka kā pirmie lietot djent skaņu - zibenīgi ātrus, ar labās rokas plaukstu klusinātus spēka akordus, brīvajam džezam raksturīgus atonālus ģitāras solo un ārkārtīgi sarežģītus poliritmus. Šim nolūkam grupas dalībnieki lieto astoņstīgu ģitāras ar ekstrēmiem skaņojumiem.

Mūzikas progresīvā sarežģītība un neparastums nozīmē, ka Meshuggah rīkojas pilnīgi pretēji jebkurai citai grupai. Grupas biedri jaunos skaņdarbus sacer datorā, katrs savu partiju ieraksta studijā un tad pusgadu kopīgi mācās, lai būtu spējīgi jaunās dziesmas nospēlēt arī dzīvajā izpildījumā. Piemēram, lielākajā daļā dziesmu bungas skan četru ceturtdaļu ritmā, kamēr ģitāras bieži vien skan piecu vai septiņpadsmit ceturtdaļu ritmos, un tikai ik pēc četrām taktīm visu instrumentu ritmi saplūst kopā.

Grupas dibinātāji ir bundzinieks Tomass Hāke, soloģitārists Frederiks Tordentāls un dziedātājs Jenss Kidmans, kuriem vēlāk pievienojušies ritma ģitārists Mortens Hagstrēms un basists Diks Lēvgrēns. Jaunu žanru radīt palīdzēja tas, ka Meshuggah nāk no pašiem Zviedrijas ziemeļiem - Ūmeo pilsētas, kurā smagā mūzika līdz tam nepastāvēja. Tāpēc Meshuggah nebija, no kā ietekmēties un kam līdzīgi spēlēt. Tieši šis faktors kļuva par izšķirošo, lai zviedri varētu radīt mūziku, kas nelīdzinās nekam citam.

Meshuggah laidusi klajā jau septiņus studijas albumus un piecus EP. Tieši pēdējos pāris gados grupa ir sasniegusi arī komerciālu veiksmi. Iepriekšējā albuma obZen tūre aptvēra visu pasauli un ilga divus gadus, savukārt jaunais albums Koloss, kas iznāca šopavasar, iekļuva vairāk nekā desmit valstu pārdotāko ierakstu topos. Biļetes iepriekšpārdošanā uz Rīgā gaidāmo koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko