Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Piecgadnieks ar YouTube video pelna miljonus

Raiens ir parasts piecgadnieks - viņam patīk rotaļāties ar spēļu mašīnām, šļūkt pa slīdkalniņiem un braukt ar velosipēdu. Taču ne gluži katrs pirmsskolas vecuma bērns ar savu vecāku palīdzību ģimenes fondā spēj ienest aptuveni miljonu ASV dolāru ik mēnesi. Pēdējās 18 nedēļas YouTube kanāls Ryan ToysReview ir ASV populārākais un visvairāk skatītais kanāls, kā arī ir šobrīd pasaulē otrs populārākais kanāls, apsteidzot pat tādus jauno mediju milžus kā BuzzFeed.

Tehnoloģiju portāls TheVerge raksta, ka Raiena māte, kura nav publiski nosaukusi savu vārdu un uzvārdu, kanālu izveidoja pērn pavasarī. Galvenokārt kanāla saturs ir video, kuros Raiens tiek pārsteigts ar jaunām rotaļlietām un izsaka savas domas par tām. Sākotnēji kanālam nebija plaša auditorija, taču viss mainījās pagājušā gada vasarā, kad tīmeklī "uzsprāga" viens no kanālā ievietotajiem video, kuram nu ir jau teju 600 miljoni skatījumu. Raiena māte nolēma pamest darbu skolā, kur bija ķīmijas pasniedzēja, lai visu laiku veltītu YouTube satura veidošanai. Kanālam nu ir gandrīz seši miljoni sekotāju.

"Raiens pavisam noteikti ir jaunākā Youtube superzvaigzne," atzinis industrijas eksperts Džošs Koens.

Video apskati, kurā satura veidotāji vērtē rotaļlietas, kā atsevišķs žanrs YouTube iezīmējās jau 2013.gadā, kad kāda pieaugusi sieviete strauji iekaroja popularitāti ar kanālu DisneyCollecterBR - viņas publicētie rotaļlietu apskati ļāva kanālam iekļūt 10 skatītāko sarakstā. Žanra popularitāte strauji kāpa, kad par rotaļlietu apskatniekiem un video blogu vadītājiem arvien biežāk kļuva bērni. The Guardian apkopotie dati liecina, ka 20 no 100 skatītākajiem kanāliem vietnē YouTube ir veltīti tieši rotaļlietu tematikai.

"Raiens skatījās daudzus no šiem kanāliem, līdz vienu dienu pajautāja man - kā nākas, ka man nav sava YouTube kanāla, kamēr citiem bērniem tādi ir?" sarunā ar TubeFilter veiksmes stāsta sākumu atminas Raiena māte. 

Nu pirms nepilniem diviem gadiem izveidotais kanāls ir kļuvis par populārāko žanrā, sasniedzot tādas popularitātes virsotnes, kādas sasniegt nevienam rotaļlietu tematikai veltītam kanālam līdz šim nebija izdevies.

Rotaļlietu industrijai sadarbība ar šādu YouTube kanālu uzturētājiem ir izcila iespēja sasniegt miljoniem potenciālo patērētāju visā pasaulē ik nedēļu, kas dāsni atmaksājas kā ražotājiem, tā satura veidotājiem. "Ja produkta video ir skatīts desmit vai divdesmit miljonus reižu, un tajā redzams, ka Raienam rotaļlieta patīk, arī citiem bērniem tā patiks. Tam ir milzu ietekme uz rotaļlietu mazumtirdzniecību," norāda rotaļlietu recenziju vietnes Toys, Tots, Pets and More izpilddirektors Džims Silvers, piebilstot, ka "Raiens nudien ir visjaunākais veiksminieks šajā žanrā, jo parasti "jaunie apskatnieki" ir vecumā virs sešiem gadiem." 

Par spīti tam, ka kanāls ģimenei nu ir īsta zelta bedre, Raiena māte uzsvērusi, ka video veidošana nav piespiedu lieta. "Pašlaik viņam ļoti patīk piedalīties video veidošanā. Viņš ir priecīgs ik reizi, kad veidojam video. Kamēr viņam tas patīk un netiek izjaukta viņa ierastā ikdienas rutīna, mēs plānojam turpināt video veidošanu. Brīdis, kad viņam vairs nebūs jautri un interesanti, būs moments, kad jāapstājas," Raiena māte norādījusi sarunā ar TubeFilter.
 

Top komentāri

zalais
z
Satracināja inteliģentais, politkorektais un humora pilnais pirmais komentārs, autora spēja skaidri saskatīt būtiskāko.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko