Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pētījums: sociālo interneta vietņu izmantošanai nav negatīvas ietekmes uz studentu akadēmiskajām sekmēm

Tādu sociālo interneta vietņu kā "Facebook" un "Twitter" salīdzinoši aktīvai lietošanai nav negatīvu seku uz studentu akadēmiskajām sekmēm, liecina ASV Ņūhempšīras Universitātes studentu vidū veikts pētījums.

ASV ziemeļaustrumos esošās Ņūhempšīras Universitātes mārketinga katedras profesora Čaka Mārtina vadībā veiktajā pētījumā tika aptaujāti 1127 studenti no dažādām fakultātēm.

Saskaņā ar pētījuma rezultātiem nepastāv saistība starp laiku, ko students pavada sociālajās interneta vietnēs, un viņa atzīmēm.

"Pētījums liecina, ka sociālie mediji ir integrēti studentu akadēmiskajā dzīvē, nevis traucē to," secina pētījuma autors profesors Mārtins.

"Studenti ir uzauguši kopā ar sociālajiem [interneta] tīkliem, un šis pētījums parāda, ka šobrīd tas ir vienkārši veids, kādā studenti cits ar citu sazinās, un tam nav acīmredzamas ietekmes uz viņu atzīmēm," norāda Mārtins.

Pētījumā studenti sadalīti grupās, par salīdzinoši maz sociālās vietnes izmantojošiem uzskatot studentus, kas interneta komunikācijai velta mazāk nekā 31 minūti dienā. Par salīdzinoši daudz sociālos interneta medijus izmantojošiem uzskatīti studenti, kas ik dienas saziņai globālajā tīmeklī velta vairāk nekā 61 minūti.

No sociālās interneta vietnes daudz izmantojošiem studentiem 63 procentiem studentu atzīmes bija labas un ļoti labas, savukārt salīdzinoši maz interneta komunikāciju lietotāju vidū šādas atzīmes bija 65 procentiem studentu. Līdzīgs rezultāts tika iegūts arī zema vērtējuma studentu grupā, proti, interneta sociālajās vietnēs daudz laika pavadošo studentu vidū zemu vērtējumu akadēmiskajos priekšmetos saņēma 37 procenti, bet sociālās vietnes maz izmantojošo studentu vidū - 35 procenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko