Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Medus var arī bojāties

Vai medus šūnās var saskābt? Tas aizmirsts jau vairāk kā gadu stāv virtuvē uz plauktiņa. Nesen atvēru trauku, šķiet, ka tas ir sabojājies. Vai tas var sabojāties? Kā to pareizi glabāt?  - jautā lasītājs.

Atbild Biškopu biedrības konsultante jautājumos, kas saistīti ar bišu veselību un bišu produktu kvalitāti - Mag.vet.med. Ineta Eglīte:

Parasti medus šūnās nesaskābst, taču jāņem vērā, ka medus šūnās, kas uzglabāts ārpus stropa tāpat var gan kristalizēties, gan arī sabojāties piesaistot apkārtējā gaisā esošo mitrumu un ja uzglabā siltā vietā arī saskābt. Tā paša iemesla dēļ - siltums un mitrums, var sabojāties medus , kurš tiek glabāts virtuvē uz plauktiņa, ja burkas vāciņš nav pilnīgi hermētiski noslēgts, jo virtuvē parasti ir silts un mitrs gaiss ēdiena gatavošanas dēļ. Medus ir ļoti higroskopisks produkts un viegli uzņem apkārtējā gaisā esošo ūdeni. Vēsā un sausā vietā (pagrabā, ledusskapī) medu var uzglabāt ļoti ilgi, tas var sakristalizēties, taču tā kvalitatīvās īpašības pa šo laiku būtiski neizmainās. Vienkāršam medus ēdājam parasti pietiek ar to, ka iegādāto medu netur virtuves tvaikos un burciņu kārtīgi aizskrūvē. Medus nav tas produkts, kas ātri bojājas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko