Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Lietišķās e-sarakstes likumi

Pat ja šķiet, ka e-pasts ir neformāls komunikācijas kanāls, arī tajā ir sava etiķete.

Ja neesat drošs, vai adresāts atpazīs jūs vai jūsu e-pasta adresi, sarakstes sākumā īsi atgādiniet par sevi un to, kā esat pazīstami.

Neapspriediet e-pastos konfidenciālu informāciju vai sensitīvus datus, un vienā e-pastā nesūtiet vairāk kā divus pielikumus.

Uz e-pastu ir solīdi atbildēt 24-48 stundu laikā, bet, pirms pārsūtīt kādu e-pastu, vēlams no tā izdzēst lieko informāciju un simbolus.

Nespamojiet, bez vajadzības lietojot funkciju "atbildēt visiem", plašākus jautājumus risiniet sazvanoties un neizmantojiet e-pastu, lai pēdējā brīdī informētu par izmaiņām plānos vai pavēstītu skumjas ziņas. 

Top komentāri

Ghh
G
Ja ir liels adresātu skaits - veidojiet savas kontaktlistes vai sliktākajā gadījumā izmantojiet Bcc. Visiem nav obligāti jāzin pārējie 1001 saņēmēji un tas samazinās iespējamā spama draudus nākotnē. Ja sutat no mobilās ierīces- izņemiet noklusēto parakstu. Kuram interesē, no kāda verķa tas e-pasts tiek sūtīts... Nelietojiet visādas papildus dekorācijas - papildus smaidiņi, kustonīši utt muļķības. E-pastam jābūt pārskatāmam, nevis kā Pikaso mālējumam ar klejšiem un visās varavīksnes krāsās. Mūsdienās nav pbligāti jāsūta drausmīgi apjomīgi pielikumi. Pietiek ar saiti uz kopīgotu dropbox vai googleDisk mākonīti. Utt..... Autoram - neslinko! Uzraksti ko vairāk, kā virsraksta apcerējumu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko