Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas pirmizrādi piedzīvos Cirque du Soleil izrāde Alegria

Ceturtdien, 11.aprīlī plkst. 19.00 Latvijas pirmizrādi Arēnā Rīga piedzīvos cirka _Cirque du Soleil _izrāde Alegria. Latvijā cirka trupa, kurā apvienojušies 15 dažādu valstu pārstāvji, šajā nedēļas nogalē sniegs piecas izrādes.

Uz Latvijas Cirque du Soleil šoreiz atveduši pārbaudītas vērtības – šovs Alegria ir ne tikai viens no Kanādā radītās cirka trupas vecākajiem priekšnesumiem, bet arī daudzu starptautisku godalgu ieguvējs. Alegria veidots baroka un operas stilā, to raksturo liesmojoši kostīmi, oriģinālā mūzika un skatuves iekārtojums.

Uzvedumā, kuram atvēlētais nosaukums Alegria spāņu valodā vēsta par prieku un gavilēm, krāšņos tērpos ģērbtie mākslinieki ne tikai pārsteigs ar savu veiklību un akrobātiku, bet arī ar spēku.

Divarpus stundu garajā uzvedumā iekļauti tādi priekšnesumi kā Sinhronā trapece un Augstās gaisa šūpoles, kurās 12 metrus virs skatuves lido pārdrošie mākslinieki, lecot pretī saviem ķērājiem. Akrobātes demonstrēs ķermeņa lokanības mākslu, bet triku meistari Uguns dejas laikā mētās liesmojošus dunčus.

Spēka vingrošanas priekšnesuma laikā mākslinieki sinhronā horeogrāfijā metīs kūleņus, lēkājot uz batuta, kas negaidīti parādīsies zem viņu kājām. Bet Krievu stieņos akrobāti mētās kūleņus, gaisā izpildot trikus, un piezemējoties uz 10 cm platiem stieņiem, kas piestiprināti pie viņu partneru pleciem.

Alegria biļetes ir nopērkamas www.ticketpro.lv un Ticketpro biļešu kasēs.

Kā zināms, Cirque du Soleil, kas tika izveidota 1984.gadā, savas darbības laikā no 20 ielu mākslinieku grupas ir pārvērtusies par veiksmīgu organizāciju, kurš šobrīd strādā 5000 darbinieku, tostarp 1300 mākslinieku. Cirque du Soleil mākslinieki, ar savām izrādēm vispirms iekarojot Kanādu un ASV, ir uzstājušies vairāk nekā 300 pilsētās un 40 valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko