Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Konkursa Supernova 2018 finālā tomēr tiek arī Markus Riva

Autoru un izpildītāju konkursa Supernova 2018 finālā par ceļazīmi uz Eirovīzijas konkursu tomēr cīnīsies arī otrā pusfināla dalībnieks Markus Riva, aģentūru LETA informēja konkursa pārstāve Līga Andžāne.

Pēc rezultātu paziņošanas noskaidrojies, ka interneta balsojumā konkursa mājaslapā balsošanas laikā gadījusies tehniska kļūme - otrā pusfināla dalībnieka Ritvara profilam bija pievienota grupas Riga Reggae bilde.

Izvērtējot radušos situāciju, konkursa rīkotāji pieņēma lēmumu anulēt interneta balsošanas rezultātus, kas iegūti no balsojuma Supernova mājaslapā. Apkopojot rezultātus bez interneta balsojuma, otro vietu otrajā pusfinālā ieņem Markus Riva, tāpēc viņam tiks nodrošināta iespēja piedalīties konkursa finālā 24. februārī. Savukārt Ritvars, kurš pēc balsošanas rezultātu pārskatīšanas ierindojas trešajā vietā, saglabā vietu finālā, bet grupa Riga Reggae arī pēc interneta balsojuma rezultātu anulēšanas nav iekļuvusi konkursa finālā.

Supernova 2018 pusfinālu uzvarētāji tiek noteikti, apkopojot balsošanas rezultātus, ko veido skatītāju balsojums pa tālruni un sūtot īsziņu, balsojums Supernova mājaslapā, unikālie dziesmu klausījumi mūzikas straumēšanas platformā Spotify, kā arī žūrijas vērtējums.

Riga Reggae paziņojumā medijiem norādīja, ka Latvijas Televīzijas skaidrojums par radušos kļūdu ir pretrunā ar vairākiem konkursa nolikuma punktiem. 

"Atsaucoties uz saņemto Latvijas Televīzijas paskaidrojumu par radušos kļūdu konkursa Supernova 2018 otrā pusfināla balsošanas kārtībā, vēlamies vērst uzmanību, ka tas nav saskaņā ar konkursa nolikuma 3.3.2 punktu," pausts grupas paziņojumā. Minētais punkts norāda, ka "no katra pusfināla Konkursa finālā iekļūs divi dalībnieki, ko noteiks telefona, interneta, Spotify un žūrijas vērtējums."

Taču pēc interneta balsojuma anulēšanas rīkotāji nolēmuši vietu finālā piešķirt trim māksliniekiem - tie ir Ritvars, Markus Riva un un Madara.

Grupa Riga Reggae, atsaucoties uz nolikuma 7.4 punktu, arī mudina sniegt paskaidrojumus par tehniskajām kļūmēm, kā rezultātā Ritvara profilā ievietots Riga Reggae attēls. "Mēs norādījām kļūdu ar nepareizi ievietotu attēlu, kura dēļ konkursa dalībnieks Ritvars, iespējams, tika pie papildu balsīm auditorijas neuzmanības dēļ. Mūsuprāt, kļūda radusies cilvēciskā faktora, ne tehnisku iemeslu dēļ," pauž grupas pārstāvji.

Kā ziņots, sākotnēji otrajā pusfinālā, kas norisinājās 10. februārī, par labākajiem tika atzīti mūziķi Madara ar dziesmu Esamība un Ritvars ar skaņdarbu Who's Counting?, iegūstot tiesības piedalīties konkursa finālā un turpināt cīņu par ceļazīmi uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Portugālē.

Konkursa pirmajā pusfinālā uzvarēja Liene Greifāne un Edgars Kreilis.

Trešais pusfināls notiks 17. februārī, kad uz skatuves kāps Jenny May, Ed Rallidae, Katrīne Lukins, Lauris Valters, Mionia, Kris & Oz un Laura Rizzotto.

Top komentāri

Nu
N
Visgardàk smejas pèdèjais! Ha ha visiem "dìvànu ekspertiem",dìvaiņiem,kas bija novàkti radio pieci studijà un pàrèjiem rèjèjiem! Neesmu baigais Markusa fans,bet nu labàks vińš tur bija par praktiski visiem. Tà kà-viss pareizi!
Sanda
S
Prieks,ka Markus ir finālā!Jau no sākuma tā bija jābūt.Kā var neiekļūt finālā,ja Spotify un Youtube piemās vietas,bet pēkšņi Ritvars tur tik pat kā nav.Novēlu Markam uzvarēt!
kjkj
k
Miķelis Ļaksa (dzimis 1986. gada 2. oktobrī)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko