Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Gada balvā triumfē grupa Instrumenti

Šā gada Latvijas Mūzikas ierakstu gada balva izcēlās ar izciliem un pārdomātiem priekšnesumiem, kā arī parasti latviešiem neraksturīgu gaumīgu humora devu, par ko parūpējās Fredis. "Ceru, ka arī nākamgad viņš mūs priecēs balvu pasniegšanā. Man ir tāda sajūta, ka viņš šeit jūtas labi!" atklāja E.Mīlgrāve.
Otrdien Latvijas Nacionālajā operā tika aizvadīta ikgadējā Latvijas Mūzikas ierakstu gada balva, kurā tiek godināti gada labākie mūzikas ieraksti dažādās nominācijās.

Šogad Gada balvā nenoliedzami triumfēja grupa Instrumenti, kas saņēma trīs balvas - par labāko popmūzikas albumu (grupas debijas albums "TRU"), labāko dziesmu un labāko video (abas balvas dziesmai "Pilnīgi viens"). "Viņi ienāca mūzikas turgū ļoti trauji, spilgti un profesionāli augstā līmenī, kas arī tika pienācīgi novērtēts ar balvām," skaidroja Mikrofona ieraksti direktore Elita Mīlgrāve.

Šo gadu par veiksmīgu var uzskatīt arī grupa "Dzelzs vilks", kuras uzvara nominācijā "Labākais rokmūzikas albums" bija visnotaļ prognozējama. Grupas līderis Juris Kukulis, saņemot balvu svinēja dubultsvētkus, jo šajā dienā dzimšanas diena bija arī viņa dēlam. "Viņš, it kā jusdams, par jebkuru cenu šovakar vēlējās būt kopā ar mani šajā apbalvošanā," savos priekos dalījās Juris, "bet vispār "Dzelzs vilks" ļoti centās. Visas grupas jau cenšas, bet mums vairāk laikam paveicās, jo bija "Palladium" koncerts, veiksmīga vasara un rudens un pašiem arī likās, ka viss ir labi. Un vispār jāsaka paldies mūsu klausītājiem, jo viņi ir mums ļoti uzticīgi. Ši balva ir arī viņiem." Pa vienu no spilgtākajiem J.Kaukuļa citātiem, saņemot balvu kļuva izsauciens: "Lai latviešu rokenrols skan latviski!”

Viens no gada balvas pārsteigumiem bija nominācijā "Labākā debija", kuru ieguva jaunā mūziķe Elizabte Balčus ar albumu "Wooden Horse". "Katram mūziķim ir svarīgi, ka viņu novērtē. Ja tev pašam patīk, tad gribas, lai kāds to pasaka arī no malas. Gada balva ir viens lieliska iespēja, kas man liek saprast, ka man padodas," atklāja Elizabete, kura plašākai publikai kļuva pazīstama šā gada rudenī. "Pirms tam komponēju dziesmas mājās un nevienam savus darbus nerādīju, jo man nelikās, ka tas ir kaut kas īpašs. Es nezinu, kā savas karjeras sākuši citi mūziķi, bet man īpaši nepatīk sevi piedāvāt citiem, tāpēc nolēmu ierakstīt savu albumu un tā arī cilvēki par mani uzzināja un sāka par mani interesēties." Par šā gada debijas balvas ieguvēju priecājas arī E.Mīlgrāve: "Elizabete man pašai bija patīkams pārsteigums. Man jau tie jaunie patīk, jo tie veido mūsu mūzikas nākotni."

Visai amizanta situācija izveidojās nominācijā "Labākā deju mūzikas dziesma", kur vislielākās iespējas uzvarēt bija Lienei Candy – viņa piedalījās trijos no pieciem nominētajiem deju mūzikas projektiem. Balvu šajā nominācijā Liene ieguva ar savu izpildīto dziesmu "Tev miera nav". "Zināju, ka man ir lielas iepējas šogad iegūt šo balvu, tikai nezināju, kurš to nesīs mājās. Ja uzvarētu kāds no kopdarbiem, tad balva paliktu pie Roberta (Roberts Lejasmeijers – aut.piez.) vai [Ex] da Bass. Es patiesībā priecājos, ka to ieguvu es un man nav jādalās!" atklāja Liene Candy.

"Ir labi, ka varam visi tā sanākt kopā un nosinēt aizvadīto gadu ierakstu jomā, kā arī atskatīties uz paveikto šajā laikā, redzēt profesionālu pašmāju mākslinieku uzstāšanos. Centāmies, lai koncerts izdotos un, manuprāt, zāles reakcija bija pozitīva," pēc pasākuma komentēja E.Mīlgrāve.

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu ieguvēji nominācijās:

Labākais mūzikas albums bērniem – "Lāču tēta dziesmas", Dzeguzīte, Intars Busulis, Aija Andrejeva, Arturs Skrastiņš, Jolanta Strikaite

Labākais tautas mūzikas albums – "Tur saulīte pērties gāja", Iļģi

Labākais koncertieraksts video – "Live at Aena", Linda Leen

Labākais video klips – "Pilnīgi viens", Instrumenti

Labākā debija – "Wooden horse", Elizabete Balčus

Labākais alternatīvās mūzikas albums – "Vibrācijas", Gaujarts

Labākā dziesma – "Pilnīgi viens", Instrumenti

Labākā deju mūzikas dziesma – "Tev miera nav", Liene Candy

Labākais rokmūzikas albums – "Dzīvnieks pilsētā", Dzelzs vilks

Labākais instrumentālās, džeza, filmu vai teātra mūzikas albums – "Dabas koncertzāle Fucus vesiculosus", Dabas koncertzāle V

Labākais akadēmiskās mūzikas albums – "O Salutaris", Jauniešu koris "Kamēr"

Labākais šlāgermūzikas albums – "Durvis uz vasaru", Apvedceļš

Labākais popmūzikas alums – "TRU", Instrumenti

Gada radiohits – "Es skrienu", Lauris Reiniks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko