Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Stiliste: ko un kā valkāt šoruden

Atvaļinājumu sezonai noslēdzoties, aktuāls kļūst jautājums, kā stilīgi ģērbties birojā un mācību laikā. Stiliste Kristīne Plota uzsver, ka sportiskā stila elementi jau daudzas sezonas ir neatņemama ikdienas garderobes sastāvdaļa. Šoruden "must-have", protams, ir dažādi adījumi un rotaļīgais stils "back to school". K. Plota sadarbībā ar "VAN GRAAF" detalizēti analizē 6 aktuālos stilistiskos virzienus, kuros katrs atradīs sev piemērotāko.

Jaunā klasika

Strikti dreskodi un ierobežojumi vairs nav aktuāli: tā kā cilvēki tagad tiecas pēc komforta it visā un dzīves temps ir ļoti straujš, robežas starp darba un brīvā laika apģērbu ir saplūdušas. Šoruden īpaši aktuāls ir bikškostīms, kas var būt pieguļošs vai brīva piegriezuma (pēdējais – ir aktuālāks). To iesaka kombinēt ar ikdienas vai sportiska stila topu un, piemēram, kedām. Savukārt, stīvu kreklblūzi rekomendē vilkt ar platām biksēm un sportiska stila apaviem, bet klasisku biroja kleitu – ar adītu kardiganu un raupjiem zābakiem. 

Attiecībā uz virsdrēbēm, šoruden visiem modes cienītājiem ieteicams pievērst uzmanību trencim un maksi garuma vilnas mētelim. «Izceliet vidukli ar jostu, īpaši, ja izlemsiet valkāt šobrīd ļoti aktuālo oversize mēteli. Šis stils būs ļoti ērts, ja jums patīk vilkt apjomīgus džemperus un žaketes. 

Back to school

Izsmalcinātais un koķetais privātskolu formu stils atgriežas modē, arī šajā rudens-ziemas sezonā no jauna aktuālas ir baltas blūzītes, polo krekli, adīti džemperi un vestes, koledžas stila jakas, bleizeri un sarafāni. Iedvesma šim stilam nāk no seriāla "Intrigante" – šeit jebkura modes dāma atradīs sev tīkamo.

Tāpat šajā sezonā modē ir bikses ar augsto jostasvietu. Modes skatēs ir jūtamas nelielas panku un granža stila iezīmes. «Tvīds, vilna, velvets, džins, rakstos rūtis un rombi, pusgaras zeķes modīgajos loaferos vai smagnējos šņorzābakos, - tas viss piestāv rudenim, - stāsta stiliste, - Tērpieties šajā tēlā no galvas līdz kājām, vai paņemiet kādu detaļu, piemēram, kombinējiet kreklblūzi ar adītu vesti, un jūsu tēls būs aktualitātes virsotnē».

Adījumu uzvaras gājiens

Neviens rudens nav iedomājams bez omulīgas adītas jakas, un, kad termometra stabiņš slīd aizvien zemāk, dizaineri aicina ietīties adījumos no galvas līdz kājām. Šobrīd modē ir gandrīz jebkuras trikotāžas izstrādājumu variācijas – no maigiem dabas toņiem līdz spilgtiem krāsu kontrastiem un rakstiem, no oversize vilnas džemperiem kā no vīriešu pleca līdz saīsinātiem audumam pieguļošiem adījumiem. Eleganti trikotāžas džemperi, kostīmi un kleitas, īpaši, ja tajos ir granža stila iezīmes (caurumi, plēsumi) vai boho (bārkstis un izšuvumi) – lūk, kas šobrīd ir modē. 

Ja ne oversize, tad otrā āda

Tām skaistulēm, kas vēlas izcelt figūru, dizaineri piedāvā ādas apģērbu. "Ādas bikses, svārki, žaketes, jakas un pat kleitas – tas viss šobrīd ir ļoti aktuāli. Bet vislielākais hīts – ir ādas mētelis vai trencis", - papildina stiliste, - Ļoti aktuāla ir baikera stila ādas jaka, bet šoruden izvēlieties vienu izmēru lielāku, vēlams – no vīriešu nodaļas. 

Jau atkal 2000ie

Radot jaunākās kolekcijas, dizaineri ir iedvesmojušies no 2000iem gadiem: lencīšu tipa kleitas, krūštura formas topi, dekoltē un pieguļoši silueti – tas viss demonstrē seksualitāti un sievišķīgumu. «Īpaša tendence – 2000to gadu stila apģērba saskaņošana ar sportiskām lietām. Jau ne pirmo sezonu modē ir kontrasti», - komentē K. Plota. 

Daudzslāņainība – popularitātes virsotnē

Apģērbu valkāšana kārtās un sporta apģērbi ikdienas tēlos – šobrīd ir modē paši par sevi, bet īpaši šiki – ir tos kombinēt. Veidojiet tēlu no kapučjakām, džemperiem kombinācijā ar vestēm, vējjakām, pa virsu uzvelciet dūnu jaku un mēteli – un, voila, ultra moderns tēls ir gatavs! 

Ja iepriekšējās sezonās modē vairāk bija bikses – sporta kostīmi, legingi, kargo, tad šoruden modē ir dažāda garuma svārki. Sezonas must-have – stepēts kostīms, piemēram, virskrekls ar minisvārkiem. Aktuāls ikdienas komplekts var būt legingi ar trikotāžas džemperi, vilnas žaketi un jātnieču stila zābakiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko