"Jums ir jāsaņem bauda, vieniem ēdot tumšo, bet otriem – gaišo šokolādi," uzskata E.Bodnieks. Viņš atbalsta šokolādes ēšanu un dāvināšanu Valentīndienā. "Mēs jau neapēdīsim kilogramu šokolādes, tā neaizvietos ēdienreizi, un šī diena ir tikai viena diena gadā," pauž dietologs.
E.Bodnieks uzsver, ka jaunākie pētījumi par šokolādi pilnībā apgāž mītu, ka izslavētais gardums var radīt problēmas sirdsdarbībai. "Slikti no šokolādes ēšanas var būt tikai tiem, kuriem ir cukura diabēts un ir problēmas ar cukura līmeni," norāda E.Bodnieks.
Protams, pirms randiņa, iegriežoties saldumu veikalā, der atcerēties, ka "melnākās šokolādes" ar lielāku kakao saturu ir veselībai labvēlīgākas. "Baltajām šokolādēm pievieno pienu un citas taukvielas. Ļoti plaši tiek izmantota, piemēram, palmu eļļa, kas ir piesātinātā taukskābe, taču ražotājiem ir izdevīga, jo ir lēta," stāsta E.Bodnieks.