Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Amerikāņi tviterī lamā Obamu par necieņas izrādīšanu jūras kājniekiem

Daļu ASV sabiedrības aizskārusi prezidenta Baraka Obamas "necienīga rīcība", salutējot ASV jūras kājniekiem ar kafijas krūzi rokā brīdī, kad tie miera stājā sagaidīja prezidentu izkāpjam no lidaparāta, vēsta pasaules mediji.Sašutuma vilnis sociālajos tīklos sākās pēc Baltā nama publicēta attēla Instagram trešdien.

Tajā redzams, kā Obama izkāpj no Marine One – armijas helikoptera, kas ekskluzīvi paredzēts prezidenta transportēšanai. Obama militāro sveicienu atņēma ar kafijas krūzi pie deniņiem.Baltā nama publicēto attēlu komentēja tūkstošiem lietotāju, tostarp paužot neizpratni, kāpēc prezidents vienkārši kafijas krūzi nepaņēma kreisajā rokā un nesalutēja ar labo, kā pienākas, kas būtu ļāvis izvairīties no publiska nosodījuma.



Tomēr Obamam ir arī aizstāvji, tostarp militāristu aprindās. "Neesmu liels Obamas piekritējs, fakts, ka prezidents vispār atņēma militāro sveicienu manā uztverē ir kā draudzīgs žests, kas jūras kājniekiem ļauj beigt salutēt un nolaist roku. Turklāt kā ASV bruņoto spēku virspavēlnieks, Obama nevienam neko nav parādā," rakstīja kāds atvaļināts armijas veterāns, ar to domājot, ka prezidentam nav obligāti jāatņem militārpersonas sveiciens.

Vēl citi norāda, ka paradums prezidentam kā civilpersonai izmantot salutēšanu kā sveicienu militārpersonām uniformās ir salīdzinoši nesena prakse, kas ieviesta Ronalda Reigana laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko