Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Golden Globe balvas saņem Nožēlojamie, Argo, Lourensa un Džekmens

Šajā nedēļas nogalē Beverlihilzā rīkotajā Golden Globe balvu pasniegšanas ceremonijā zelta statuetes savās rokās kā atzinību par lielisku darbu saņēma ne tikai aktieri Anna Heteveja, Hjū Džekmens, Deniels Dejs-Ljūiss, Dženifera Lourensa, bet arī Kevins Kostners, režisors Bens Afleks un dziedātāja Adele.

Kā zināms, Golden Globe balvas ieguvējus izvēl Holivudas akreditētie preses pārstāvji, un šī balva var kalpot par lielisku katalizatoru, prognozējot, kuri saņems prestižo Amerikas Kinoakadēmijas balvu – Oskaru.

Pavisam Golden Globe balvas tika piešķirtas 25 kategorijās. Par labāko drāmu tika atzīta filma Argo, savukārt filmas veidotājs Bens Afleks tika godāts kā labākais režisors.

Pie labākās aktrises titula par darbu drāmā Zero Dark Thirty tika aktrise Džesika Časteina, savukārt par labāko drāmas aktieri tika nosaukts Deniels Dejs-Ljūiss, pateicoties lomai kinolentē Lincoln.

Golden Globe balvu saņēma muzikālā drāma Nožēlojamie (Les Miserables), kuras aktieri Hjū Džekmens un Anna Heteveja plūca balvas citās kategorijās. H.Džekmens saņēma balvu kā labākais aktieris komēdijas/muzikālās filmas kategorijā. Ne velti viņš iepriekš intervijās atzinis, ka Žana Valžāna tēlojums esot viņa "mūža nozīmīgākā loma". Savukārt A.Heteveja balvu saņēma kā labākā otrā plāna aktrise.

Par labākā scenārija autoru tika atzīts Kventins Tarantīno ar filmu Atsvabinātais Džango (Django Unchained).

Komēdijas/muzikālās filmas kategorijā balvu par labāko tēlojumu kinolentē Optimista stāsts (Silver Linings playbook) saņēma Dž.Lourensa, „izgriežot pogas“ tādām aktrisēm kā Džūdijai Denčai, Emīlijai Blantai, Merilai Strīpai un Megijai Smitai. Pēdējā no dāmām gan tika pie balvas par savu darbu populārajā britu televīzijas seriālā Downtown Abbey.

Savukārt par labāko otrā plāna lomu filmā Atsvabinātais Džango saņēma nevis balvai nominētais Leonardo di Kaprio, bet gan viņa kolēģis – Kristofs Valcs.

Uz skatuves pirmo reizi pēc dēla laišanas pasaulē kāpa britu dziedātāja Adele, kura saņēma Golden Globe par savu bondiādei sarakstīto singlu Skyfall.

Par labāko ārzemju filmu tika atzīta kinolente Amour, par labāko televīzijas seriālu – Homeland, kura vadošais aktieris Deimjens Lūiss uz mājām nesīs balvu arī kā labākais televīzijas drāmas aktieris, bet viņa ekrāna partnere – Klēra Deinsa - kā labākā televīzijas drāmas aktrise.

Par lomu seriālā Hatfields & McCoys pie Golden Globe balvas tika Kevins Kostners.

Par labāko animācijas filmu tika atzīta Drošsirde (Brave).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko