Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Tuvie austrumi

Palestīnieši ziņo par pamiera vienošanos ar Izraēlu(2)

Gazas joslas palestīniešu līderi pirmdien vienojušies ar Izraēlu par pamieru pēdējo divu dienu vardarbības eskalācijā, kas draudēja izvērsties karā, paziņojušas par šo vienošanos informētas grupējumu Hamas un Islāma džihāds amatpersonas, kas vēlējušās saglabāt anonimitāti.

Irāna: 2015.gada kodolvienošanās ir tuvu sabrukumam(2)

ASV pagājušajā nedēļā atkal padarot stingrākas Irānas naftas nozarei noteiktās sankcijas, Teherānas un pasaules lielvaru 2015.gada kodolvienošanās ir tuvu sabrukumam, brīdināja Irānas ārlietu ministra vietnieks Abass Aragči.

Islāma valsts līderis pēc pieciem gadiem parādījies jaunā video un sola atriebību © DIENA(7)

Džihādistu teroristu grupējuma Islāma valsts līderis Abū Bakrs al Bagdadi pirmo reizi kopš 2014. gada parādījies videoierakstā. Tolaik viņš video no Mosulas paziņoja, ka grupējuma sagrābtajās teritorijās, kas bija visai plašas, nodibināts "kalifāts" un ieviesti šariata likumi. Tagad, kad teritoriālā ziņā Islāma valsts faktiski ir sakauta un vairs nekontrolē teritoriju ne Sīrijā, ne Irākā, Bagdadi nupat izplatītajā video sola atriebties par šiem zaudējumiem.

Divi Benjamini cīnīsies par varu Izraēlā © DIENA

Balsojums, kas var ievadīt Benjamina Netanjahu politiskās karjeras vai arī Tuvo Austrumu miera procesa beigas. Viens no abiem scenārijiem ir iespējams pēc otrdien gaidāmajām Izraēlas parlamenta – kneseta – vēlēšanām, kas solās būt spraigākās daudzu gadu laikā.

Alžīrieši vēlas jaunu politisko sistēmu © DIENA(1)

Protesti Ziemeļāfrikas valstī Alžīrijā nenorimšot arī pēc divdesmit gadu valdījušā prezidenta Abdelazīza Būteflīkas atkāpšanās, jo neapmierinātie iedzīvotāji pieprasa pilnīgu "asins pārliešanu" politiskajā sistēmā. "Šī ir tikai neliela uzvara, lielākā vēl nāks," kāds gavilējošs protestētājs galvaspilsētā Alžīrā sacīja raidsabiedrībai BBC.

Diskutē par tribunālu džihādistu tiesāšanai © DIENA(9)

Teroristiskais grupējums Islāma valsts (IV) ir izsvēpēts no Sīrijas, bet simtiem tā kaujinieku un viņu ģimenes locekļu ir sagūstījuši ASV atbalstītie un kurdu komandētie Sīrijas Demokrātiskie spēki (SDS). Gūstekņu vidū ir arī liels skaits rietumvalstu pilsoņu. Šo cilvēku nākotne ir neskaidra, jo valstis, no kurām viņi ieradās, lai pievienotos IV, nevēlas bijušo kaujinieku atgriešanos.