Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ASV

Meta atjaunos Trampa kontus Facebook un Instagram

Sociālo tīklu uzņēmums Meta otrdien paziņoja, ka drīz atjaunos bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa kontus sociālajos tīklos Facebook un Instagram, no kuriem viņš pirms diviem gadiem tika padzīts saistībā ar viņa piekritēju iebrukumu ASV Kapitolijā 2021.gada 6.janvārī.

Google mātesuzņēmums Alphabet likvidēs 12 000 darbavietu

Interneta tehnoloģiju kompānijas Google mātesuzņēmums Alphabet piektdien paziņoja, ka pasaulē likvidēs aptuveni 12 000 darbavietu, tai kļūstot par kārtējo ASV tehnoloģiju kompāniju, kas īstenos vērienīgu restrukturizāciju.

Laikraksts: ASV varētu atbalstīt Ukrainu Krimas atgūšanā

Pēc diskusijām ar Ukrainas amatpersonām ASV prezidenta Džo Baidena administrācija kļuvusi atvērtāka idejai, ka, neskatoties uz riskiem, Kijivai ir nepieciešams bruņojums, ar kuru iespējams dot triecienus Krievijas okupētajai Krimas pussalai, vēsta laikraksts New York Times (NYT), atsaucoties uz anonīmām ASV amatpersonām.

CIP direktors slepeni apmeklējis Kijivu un ticies ar Zelenski

ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Viljams Bērnss pagājušās nedēļas beigās slepeni apmeklēja Kijivu un tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, izstāstot savus pieņēmumus par Krievijas militārajiem plāniem tuvākajās nedēļās un mēnešos, ziņoja laikraksts The Washington Post.

ASV palīdzēs Ukrainai remontēt energosistēmu

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija piešķirs 125 miljonus dolāru energosistēmas ierīču un citu iekārtu iegādei, lai palīdzētu Ukrainas remontbrigādēm salabot Krievijas triecienos cietušo energosistēmu, trešdien paziņoja ASV Starptautiskās attīstības aģentūras (USAID) vadītāja Samanta Pauere.