Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV

Meta draud izslēgt ziņu saturu no Facebook

Sociālā tīkla Facebook māteskompānija Meta Platforms Inc. otrdien paziņoja, ka būs "spiesta apsvērt" ziņu satura izslēgšanu no savas platformas, ja ASV Kongress pieņems likumu, kas pieprasa tehnoloģiju uzņēmumiem maksāt ziņu medijiem par to veidotajām ziņām.

FIB direktors paudis bažas par TikTok

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktors Kristofers Rejs paudis bažas par sociālo platformu TikTok, apgalvojot, ka šo platformu kontrolē Ķīnas valdība.

ASV Senātā rosina Vagner atzīt par teroristiem

ASV senatori republikānis Rodžers Vikers un demokrāts Bens Kardins iesnieguši likumprojektu par Krievijas algotņu saukšanu pie atbildības, ar kuru ASV valsts sekretāram pieprasīts atzīt Krievijas algotņu grupējumu Vagner par ārvalstu teroristu organizāciju, teikts ceturtdien senatora Vikera mājaslapā publicētajā paziņojumā.

Cer uz tūristu pieplūdumu dubultizvirdumā Havajā © DIENA

ASV piederošo Havaju salu tūrisma biznesa pārstāvji prognozējuši, ka pašlaik vienlaikus notiekošie divu vulkānu izvirdumi varētu šajā ziemas sezonā nodrošināt vēl lielāku tūristu pieplūdumu nekā līdz šim, vēsta Hawaiinewsnow.com. Tiesa, daži uzņēmēji vienlaikus pauduši bažas, ka pārāk lieli lavas izvirdumi, kas notiktu tuvu apdzīvotajām vietām, varētu tieši apdraudēt tūristu drošību.

Šaušanā ASV lielveikalā dzīvību zaudē septiņi © DIENA

Septiņi cilvēki zaudējuši dzīvību vēl vienā masu šaušanā ASV, vēsta BBC. Virdžīnijas štata Česapīkas pilsētā lielveikalā Walmart tā menedžeris otrdien pēc desmitiem vakarā atklāja uguni uz cilvēkiem, nonāvējot sešus un pēc tam nošaujoties pats. Vietējā slimnīca pavēstīja, ka tajā sniegta palīdzība vēl vismaz pieciem šaušanas laikā ievainojumus guvušiem cilvēkiem.

CIP gatava vervēt Krievijas pilsoņus, kuri ir pret karu Ukrainā

ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) ir gatava vervēt Krievijas pilsoņus, kuri ir pret karu Ukrainā, otrdien ziņoja laikraksts The Wall Street Journal (WSJ), atsaucoties uz CIP direktora vietnieku Deividu Mārlovu, kurš ir atbildīgs par CIP operāciju veikšanu.

NASA bezpilota kosmosa kuģis sasniedzis Mēnesi

ASV Nacionālās Aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) misijas Artemis I bezpilota kosmosa kuģis Orion pirmdien veiksmīgi sasniedzis Mēnesi, palidojot tam garām 130 kilometru attālumā.

Atjaunots Trampa tvitera konts

Sociālo mediju uzņēmums Twitter ir atjaunojis bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa kontu, sestdien paziņojis kompānijas jaunais īpašnieks Īlons Masks.